Fra og med 1. september kan Sistranda få et nytt restaurant-tilbud. Som lokalavisa tidligere har fortalt, planlegger THM Invest (Hallgeir Bremnes) å få åpnet restaurant i tilknytning til Rabben Marina. Det er rabbenbrygga, som lenge ble brukt som Rorbua fritidsklubb, som nå er innredet til restaurantlokaler. Eli Kristin Fredagsvik er ansatt som daglig leder i Rabben Marina.

- Det beste hadde så klart vært å åpne restauranten til sommeren og båtsesongen starter for fullt, men det rekker vi dessverre ikke. Vi er ennå litt avhengige av svar på forskjellige søknader vi har inne til behandling, blant annet når det gjelder bruksendring, forteller Eli Kristin Fredagsvik.

- Vi har satt oss et hårete mål, og det er å kunne åpne Rabben Restaurant den 1. september i år. Det er i alle fall den datoen vi på nåværende tidspunkt jobber ut i fra, legger hun til.

De tenker kafédrift og et enkelt restaurantkonsept med få retter i starten.

- Vi har ikke lagt de konkrete planene ennå, og har heller ikke planlagt om dette blir en restaurant som kommer til å ha åpent hver dag, vi får rett og slett se den an.

Restaurantlokalet skal i tillegg kunne leies ut til bedrifter og ulike selskap.

- Det foreløpige restaurantarealet inne i første etasje på rorbua-brygga er på underkant 100 kvm. Vi tenker å bygge på et glassbygg på utsiden, men det vil ta noe tid, forteller Eli Kristin Fredagsvik.

Forvaltningskomiteen i Frøya kommune innvilget i siste møte skjenkebevilling med alle rettigheter til THM invest/ Rabben Restaurant AS.