- Vi konkurrerer så fillene fyker, men vi kan også lære av hverandre, sier Bewi-grunder Svenn Bekken.

I dag inviterte han til noe han ikke har gjort før: representanter fra en rekke emballasjeprodusenter (og dermed Bewis konkurrenter) fra hele Nord-Europa besøkte fabrikken på Frøya, og fikk blant annet omvisning inne i produksjonslokalene.

Sist høst kjøpte Bewi opp råstoffprodusenten StyroChem i Finland. Denne bedriften leverer EPS-råstoffet som bruker i produksjonen av fiskekasser/emballasje.  Dermed ble Bewi en leverandør av råstoff til andre som produserer de samme varene som Bewi har bygget seg opp på.

Bewi har i dag elleve fabrikker som produserer kasser (hovedsaklig til fiskeindustrien) i Norge, Sverige og Danmark, Selskapet valgte fabrikken på Frøya som sted når de som råstoffprodusent vil selge inn sitt nye råstoffmateriale BewiCell til andre produsenter.

Bewi har siden fabrikken på Hammarvika stod klar i 1980, vokst gjennom oppkjøp av andre produsenter, til nå å være et internasjonalt konsern med en omsetning på 2,3 milliarder kroner.

- Vi har løftet oss noen hakk, sier Bewi-grunderen.

- Vi vil fortsette å bygge allianser, og de som er her i dag, er allerede kunder av oss. På et vis har Salmar vist vei gjennom å inviterer konkurrentene inn for å se hvordan de gjør det. Jeg har tro på den åpenheten. Selv om de som er her i dag også er konkurrenter, så behandler vi dem som kunder, sier Bekken, som utover kvelden og morgendagen vil være vertskap når produsentene blant annet skal besøke øyrekka, og se på oppdrettsanlegg og lakseslakteri.