Witzøe har stor tro på konseptet, og går inn med fire millioner i Key Butler, et oppstartsselskap som tar sats på å gjøre Airbnb-utleien lettere for Ola og Kari Nordmann.

Også Petter Stordalen har tidligere bidratt med investormillioner i samme foretak, som tidligere var kjent under navnet Lotel.

– Det er aldri sånn at man har lyst til å tape pengene sine. Men jeg kan jo heller ikke treffe på alt, og det er en læringsprosess i seg selv. Det viktige er at man i etterkant ser hvorfor man traff eller bommet, så man kan prøve å gjenta treffene oftere enn bomskuddene, sier Salmar-arving og dollarmilliardær Gustav Magnar Witzøe til Dagens Næringsliv (krever abonnement).

Læring

Key Butler er en tjeneste som skal la Airbnb-utleiere sette ut det praktiske arbeidet rundt utleien til en tredjepart mot en prosentandel av leien. Selskapet ledes til daglig av Oscar Hellenes (24).

Og det er nettopp læring som er blant grunnene til at Witzøe nå foretar den friske satsingen.

– Jeg tror det kan være vanskelig å gå inn i store familieselskaper og lære. Selskaper som Key Butler, som er mindre, men fortsatt har de samme diskusjonene og problemstillingene som store selskaper har, tror jeg man kan lære mye av.

Kan investere mer

Og ifølge den unge milliardæren kan det fort bli aktuelt å satse på andre lignende oppstartsselskaper.

– Ja, hvis vi finner selskaper med gode folk og smarte løsninger. Det er et veldig spennende miljø i Norge nå, med mange flinke og unge folk som tør å ta sjanser og teste seg selv

Witzøes ligningsformue i 2016 var på nærmere 10 milliarder. Innrykket i Key Butler er bare et av en rekke investeringer som laksearvingen har gjort den siste tiden. Nylig ble det kjent at han også har gått tung inn i cafékjeden Jordbærpikene.