Silikal Nordvest AS på Sistranda, som har fått eneretten til salg og legging av Silikal industrigulv på store deler av Vestlandet samt på Hitra og Frøya, har halt i land en storordre på Færøyene.

Daglig leder Christian Aas forteller at selskapet har har inngått avtale med det færøyske oppdrettsfirmaet Bakkafrost om levering av gulv til deres nye fabrikk i Glyvrar på Færøyene. Den nye fabrikken på 12.000 kvadratmeter har ifølge Aas en investeringsramme på over 500 millioner kroner. Aas mener Silikal Nordvest AS ble valgt op grunn av kvalitet og pris.

Selskapets største avtale

- Bakkafrost velger oss på bakgrunn av at Silikal industrigulv best møter de strenge hygieniske kravene i fiskeindustrien, samt er å foretrekke på kvalitet og pris. Totalt skal det legges godt over 10.000 kvm Silikal gulv på den nye fabrikken, og avtalen er den hittil største for Silikal Nordvest AS. Fabrikken åpner i 2016, og vil være en av verdens største og mest moderne fabrikker, sier Aas.

Øker antall ansatte i høst

-Kontrakten er av stor betydning for Silikal Nordvest AS, og viser at vi i Silikal, bare ett år etter oppstarten, er kapable til å ta på oss store oppdrag i hele Norge, så vel som Færøyene, mener Aas.

- Med en slik kontrakt i bunn kan vi med trygghet utvide og ansette flere medarbeidere til høsten, sier han.

Silikal Nordvest AS satser hardt fremover, og ser for seg en sterk vekst de neste årene. Allerede i 2015, det første fulle driftsåret går det ifølge Aas mot en omsetning på over 10 millioner, og målet er å doble dette allerede i 2016.