- I år har det blitt mye fritidsprosjekt. Vi er faktisk oppe i 30% av oppdragene våre, anslår Ole Thorleif Sandvik i Ole TH. Sandvik AS.

Parallelt med sterkere privatøkonomi og større verdsetting av fritid, leier folk i større grad fagfolk når de skal ha noe gjort på fritidsboligene sine.

- Det er jo ingen som gjør noe selv lengre, det er lite i alle fall. De har jo for så vidt nesten ikke lov å gjøre så mye selv heller, men jeg tror folk heller leier enn å begynne å snekre selv når de er på hytta nå. Det har med økonomien å gjøre. Vi har det jo bra alle, sier Ole Thorleif Sandvik.

I likhet med de fleste andre innen byggbransjen i øyregionen har også Sandvik nok å gjøre om dagen.

- Jeg måtte si nei til et oppdrag i går. Vi sliter oss ut om vi skal ta på oss noe mer, sier Sandvik som for tiden har folk i arbeid på 6-7 forskjellige plasser i øyregionen.

Spør heldigvis ett år før

Sandvik forteller at han får stadig nye forespørsler på fritidsmarkedet. Oppdragene går på renoveringer som skifting av vinduer, bordkledning og forsikringssaker.

I tillegg til eneboligen som pusses opp til fritidsbolig i Brevika på Dolmøya, har han fritidsboligprosjekter på gang på Sunde og Uttian.

- Det blir stadig flere fritidsboliger i øyregionen, og vi merker trykket. Jeg fikk en telefon forrige uke på en hytte også, men det er til neste år. Heldigvis har folk lært seg å ringe i god tid, smiler han.

- Det ingen andre vil ha

Sandvik forteller at hans firma har mange forsikringsoppdrag i øyregionen på reparasjon av vannskader, brann og vær-skader. Vi har gode kontakter med takstmenn og forsikringsselskap så da blir det lett å ta kontakt med oss.

- Vi gjør alt fra gravemaskinarbeid til båtinnredning. Vi gjør egentlig alt som ingen andre vil ha, ler Sandvik. Han starta firmaet i 1982 og har etter hvert fått mange faste kunder som kommer igjen. Nå har firmaet 13 ansatte, og senest for to dager siden ansatte han en ny mann som også har jobbet hos han tidligere.

- Vi har så mye å gjøre, og det er jo et luksusproblem, sier Sandvik før han tar fram tegningene for renoveringsprosjektet og forklarer snekkeren neste steg i byggeprosessen.