Under forskningsdagene i Trondheim hadde Måsøval i samarbeid med NTNU en konkurranse for å lære folk om livet i havet. Der ble Nora Elise Arild Solstad trukket ut som vinner. Premien blir å få besøke Måsøval for hele klassen hennes, selv om datoen ennå ikke er avklart.

- Måsøval Fiskeoppdrett AS ble invitert med av NTNU for å delta på deres stand «Havsprell» på Forskningsdagene i Trondheim 18. og 19. september. Med nærmere syv tusen besøkende ble det travle, men spennende dager for Jannicke Åsmul og Henny Førde som representerte Måsøval. Temaet i år var mat og omhandlet alt fra klima til teknologi og kultur. Med egen kokk ble smaksprøver fra mye spennende fra havet, og både barn og unge lot seg begeistre av en virtuell svømmetur med laksen med Måsøval sin havbrukssimulator. En ny smaksopplevelse ble det også for de som våget å smake på laksefόret  som Måsøval hadde utstilt på sin stand, beskriver Monicha Seternes fra Måsøval til lokalavisa.

- I år deltok Måsøval Fiskeoppdrett AS for tredje år på rad på Forskningsdagene på Frøya. Det er alltid artig å møte barna for å bidra til økt kunnskap om næringen. Til tross for at de aller fleste elvene på Frøya nå har fått prøvd havbrukssimulatoren var det kø på opptil en halvtime for å få prøve brillene, legger hun til.