I konkurranse med utenlandske produsenter har Frøya Havbruksservice fått avtaler som sikrer arbeid til de 25 ansatte fram til sommeren

- Det så mørkt ut en periode i høst, derfor er det stort å vite at vi har avtaler som betyr produksjon av oppdrettsnøter også det neste halvåret, sier Vidar Skarpnes, daglig leder i Frøya Havbruksservice.

Som lokalavisa har fortalt tidligere, er Frøya Havbruksservice sin nyproduksjon av oppdrettsnøter under sterkt press. Stadig flere oppdrettselskap velger å kjøpe sine nøter fra lavkostland, og fabrikken på Hammarvika er nå landets eneste produsent av nye nøter.

Kontrakter verdt 13 millioner

På tampen av fjoråret har de landet en avtale med Marine Harvest om produksjon av 18 nøter på 160 meter i omkrets. I tillegg har de fått noen mindre avtaler med Salmar, Knutshaugfisk og Måsøval fiskoppdrett, samt en ordre i samarbeid med Aqualine om levering av seks Midtgard-nøter til Ervik laks og ørret.

Totalt er dette avtaler til en verdi på 13 millioner kroner, og ikke minst: avtaler som sikrer arbeid til de 25 ansatte på Hammarvika i ett halvt år framover.

Kort leveringstid

- Dette viser også at oppdretterne velger å gå mot strømmen, og ser fordelene ved å velge den lokale produsenten. Vi er stolte over å ha sikret disse avtalene i sterk konkurranse med utenlandske produsenter. Det viser at vi har tatt utfordringa, og gjort de rette grepene. Vårt fortrinn er kort leveringstid, men vi har klart å være konkurransedyktige på pris og ikke minst kvalitet, sier Vidar Skarpnes.

Flere saker om lokalt næringsliv finner du i hfguiden.no

Fra venstre kvalitetsleder Ole Magnar Espnes, daglig leder Vidar Skarpnes og HMS-ansvarlig Stig Halvorsen er fornøyde med at oppdrettere fortsatt velger de lokalt produserte nøtene.