Den nye og norske reiselivstjenesten i Pick Your Day søker uavhengige opplevelsestilbydere på Hitra og Frøya.

Dette forteller selskapet i en pressemelding:

- Pick Your Day er en enkelt forklart en tjeneste som lar hvem som helst for eksempel tilby turister en fisketur, en gåtur eller en bar til bar-runde.

Jan Rangul, mannen bak den nye reiselivstjenesten Pick Your Day, sier han nå er på jakt etter folk i øyregionen som har noe unikt og tilby tilreisende. Han legger til at det er viktig å huske på at det som er hverdagslig for deg kan være eksotisk for tilreisende. – Dette er en unik mulighet til å vise frem hjemkommunen din på egne premisser og samtidig tjene penger på det. Det kan være alt fra å ta med noen til de beste fiskestedene eller rett og slett åpne opp hjemmet ditt for å tilby en middag. Med andre ord ingen begrensninger så lenge det er innenfor lovens grenser, sier han.

Enkelt forklart er Pick Your Day en tjeneste som lar hvem som helst tilby opplevelser, og som lar hvem som helst kjøpe opplevelser. Jan Rangul sier det er flere grunner til at Pick Your Day er bærekraftig. For det første søker reisende etter det genuine og for det andre er det en glimrende måte for folk å tjene penger på.– Med Pick Your Day lar vi ikke bare folk oppleve det genuine. Men vi gir også bonden i Thailand og fiskeren i Hellas muligheten til å tjene penger på det som er hverdagslig for dem, men eksotisk for tilreisende. Samfunnsansvar i praksis, sier han.

Ønsker flere tilbydere

Jan Rangul sier at det som kan oppfattes som trivielt og hverdagslig for deg, kan være eksotisk og spennende for andre.– Tjenesten er fortsatt inne i en tidlig fase, og vi jakter kontinuerlig på mennesker som har noe spennende å tilby. Vi bygger stein for stein, og har nå i tillegg til Norge etablert kontor i London og Nairobi, men tjenesten er internasjonal. Absolutt alle som har noe å tilby innenfor lovens grenser kan registrere seg. Desto større mangfold jo bedre. Folk flest har noe de kan tilby, men de er kanskje ikke klar over det, sier han.

Digitalisering av reiselivsnæringen

Digitaliseringen er allerede i ferd med å revolusjonere reiselivsnæringen. De siste årene har tjenester som Airbnb og andre plattformbaserte reiselivskonsepter vokst seg internasjonalt.– Aktører som oss bidrar til et større mangfold i reiselivsnæringen. Som reisende får du mer å velge i. Noe som igjen gjør destinasjonen mer interessant. I tillegg bidrar Pick Your Day til noe positivt for lokalområder. Mennesker som før ikke har nådd ut med sine tjenester har nå tilgang på en internasjonal markedsføringskanal, avslutter Jan Rangul.