- Det er liten sjanse for at han har overlevd så mange timer i det kalde vannet

Det sier redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, Ståle Jamtli, ved 20-tida torsdag kveld.

- Vi har hatt både helikopter og mange båter i sving, men uten hell. Det ser ikke ut til at vi finner den savnede før det blir for mørkt, sier han til NRK. Leteaksjonen er i ferd med å avsluttes for kvelden.

Mann i 50-årene

Hovedredningssentalen i Sør-Norge (HRS) opplyser at det er en mann i 50-årene som er savnet etter at det tidligere i dag ble meldt om funn av en åpen båt med påhengsmotor i Trondheimsleia, litt sørvest for Ballsnesbugen på Hitra.

- Den savnede båten gikk ut fra Korshavn på Hitra i dag morges. Hovedredningssentralen savner nå en mann i 50-årene fra båten. Han har redningsvest. Vi oppfordrer alle på begge sider av Trondheimsleia til å holde utkikk, opplyser HRS.

Hovedredningssentralen og politiet gikk tidlig ut med etterlysning av eieren av båten, av merket Hobby 430 med Mercury påhengsmotor. HRS opplyser i kveld at de har fått kontakt med eieren, som har lånt ut båten sin til en tysk statsborger i dag.

Motoren i gang

- Motoren er igang, men uten folk, opplyste politiets operasjonsleder da de første meldingene kom ca. 15.45 om at en båt var funnet drivende uten folk ombord.

Redninsgskøyta "Horn Flyer" ble utkalt og gikk ved 16-tida fra Fillan i retning Ballsnesbugen, opplyser mannskapet til lokalavisa.

Også sivile båter og et redningshelikopter ble tidlig satt inn i søket, da man fryktet at det har vært folk kan ha falt overbord.

- Vi fikk inn melding ved 15.45-tiden. Det var en forbipasserende båt som meldte fra om en tom båt med motor igang. Vi frykter at det har vært folk ombord. Redningskøyta, sivile båter og Sea King fra Ørlandet er ute for å søke etter eventuelle personer, sa Børge Galta ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til adressa.no ved 16.30-tida

Redningsskøyta "Horn Flyer" deltar i søket etter at det ble funnet en båt drivende ved Hitra.

Søker med kamera og kikkert

Lokalavisa var ved 17-tida i kontakt med mannskapet ombord i redningsskøyta, og ble fortalt at det ennå ikke var gjort funn. Båten var tatt under slep og flere sivile båter tok del i letinga.

- Mannskapet ombord i RS Horn Flyer søker med varmesøkende kamera og med kikkert i området. Ingen observasjoner så langt. Sea King deltar også i søket, opplyser Redningsselskapet.

Det er ifølge NRK ikke planlagt at leteaksjonen fortsetter igjen når det blir lyst.

SISTE:

Hitra lensmannskontor har fredag morgen møte for å vurdere det videre arbeidet med saken.