Frode Reppe med hemmelige e-poster til statsråden

Nyheter

Dagbladet kunne tirsdag avsløre at Frode Reppe, som lobbyist for Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL), i hemmelighet har bedt om hjelp fra fiskeriminister Per Sandberg og statssekretær Roy Angelvik. Kommunikasjonen er forsøkt holdt hemmelig, og Reppe har eksplisitt bedt om at man benytter en kanal som ikke kan spores tilbake til NSL.

Les saken i Dagbladet her

Men Reppe brukte feil e-postadresse, og det som skulle være hemmelig korrespondanse med fiskeriministeren, havnet i innboksen til en privatperson. Denne personen har gitt Dagbladet tilgang på mailene.

På spørsmål fra Dagbladet om hvorfor Reppe forsøkte å holde korrespondansen hemmelig, svarer han slik:

- Hvorfor skulle vi det? Det er jo vanskelig nok for oss dette fra før, om vi ikke skulle gjøre det enda verre. Hele saken er relativt betent. Det er jo ikke veldig enkelt å la alt gå offisielt. Vi prøver jo for det meste å holde det unna det offisielle, for ikke å skade verken den ene eller den andre aktøren her.

Det viser seg at e-post-korrespondansen stoppet hos statssekretær Roy Angelvik, og at den ikke ble journalført. Dette er gjort nå, etter Dagbladets avsløring.

Reppe tar ingen selvkritikk i intervju med Dagbladet, men understreker at han utfører jobben på vegne av NSL og medlemsbedriftenes ønske.

- Jeg lar ingen steiner være snudd. Jeg bruker absolutt alle midler. Noen ganger bommer jeg, og noen ganger treffer jeg. Det som er viktig for meg, er at alle vet hva vi mener, og at alle forstår at små familieeide bedrifter er viktige, sier Frode Reppe.


- Det har vært noen krangler og våkenetter

Det har alltid handlet om næringspolitikk, sier Frode Reppe.


I dagens Dagbladet er venstreleder Trine Skei Grande svært kritisk til det som har skjedd:

- Hvor har politisk ledelse vært i denne saken? Lobbyister må skjønne at noe slikt er problematisk, men politikere tilknyttet Regjeringen har ikke lov å være så unnfallende at de dropper journalføring på denne måten.

- Det skal ikke være noen skjulte bakveier til norske statsråder, understreker Skei Grande til Dagbladet.