Politiet tror ikke de vil finne savnede i live

- Vi har mannens telefon, den ønsker vi å åpne og undersøke nærmere

Onsdag 20. desember satte politiet i gang leteaksjon etter Dawit (23). Han har ennå ikke blitt funnet. - De siste søkene som er foretatt er etter antatt omkommet, forteller lensmann Anette Ertsvåg. 

Nyheter

For to uker siden ble en ung mann meldt savnet på Kyrksæterøra. Mannen kommer opprinnelig fra Eritrea, men har siden 2015 hatt bostedsadresse på Sistranda. I august begynte han på Hemne videregående skole og flyttet på hybel.


Leteaksjon med full styrke gjennom natten i Hemne:

Savnet mann skulle besøke venner på Frøya

Røde Kors og Norske redningshunder ble bedt om å bistå i letingen etter en mann i 20-årene.

 

-  Vi har søkt i alle aktuelle områder her på Kyrksæterøra uten å finne den savnede mannen. Vi har ingen nye opplysninger og spor å gå etter. Det er status i saken per nå, sier lensmann i Hemne og Snillfjord, Anette Ertsvåg, til lokalavisa Hitra-Frøya onsdag ettermiddag.


 

Lensmannen forteller videre at de har vært i kontakt med eritreere på Frøya som kjenner mannen godt og som forteller at han ikke har vært der.

- Vi vet også at han ikke har dratt fra Kyrksæterøra med offentlig transport den aktuelle datoen han forsvant. Ingen har  meldt at de har gitt den savnede mannen skyss fra Kyrksæterøra.

Les også: Vennene til den savnede mannen på Frøya er fortviler over hans forsvinning:


Få observasjoner og opplysninger

Det er foretatt ulike søk, men så langt ikke gjort funn.


 

- Det har vært veldig lite opplysninger og få observasjoner å gå etter i denne saken. Den siste sikre observasjonen ble gjort klokken ti den dagen han forsvant (onsdag 20.desember red. anm.). Det var folk innom leiligheten hans i mellom klokka 10.30-11, men da var han borte. Siden har ingen sett han.

Ertsvåg sier politiet nå skal gjennomgå all informasjonen de har innhentet på ny.

- Vi har mannens telefon, den ønsker vi å åpne og undersøke nærmere. Vi jobber fortsatt med ulike teorier rundt hva som kan ha skjedd og vil ikke utelukke noe på nåværende tidspunkt.

- Har dere håp om å finne mannen i live?

- Nei, ikke slik det ser ut nå. De siste søkene som er foretatt er etter antatt omkommet.

Ertsvåg sier de vil vurdere underveis om det skal foretas flere søk.

- Får vi inn nye opplysninger om aktuelle områder kan det bli søkt der.