Ordførerne i Orkdalsregionen, som ogå inkluderer Hitra og Frøya, er bekymret for manglende vedlikehold av fylkesveiene i regionen.

I en uttalelse til Transport- og kommunikasjonskomiteen  på Stortinget gir ordførerne i Orkdalsregionen uttrykk for sin bekymring over manglende vedlikehold av fylkesveiene.

- Vi mener det er Stortingets ansvar å sette fylkeskommunene i stand til å yte det som trengs for opprettholde en forsvarlig på kvalitet på fylkesveiene. Flere av våre veier har nå i vår vært i en sånn tilstand at det har vært like før at enkelte strekninger må stenges, uttaler ordførerne, deriblant Ole L. Haugen, Berit Flåmo og John Lernes.

De ser at dette ikke bare er en utfordring for vår region, men en utfordring for hele landet.

Illustrasjonsbilde

- Mange fylkesveier er bygd i en annen tid, og med en helt annen tyngde på kjøretøyene. Derfor er det ofte ikke nok å legge ny asfalt uten at det gås grundigere til verks for å oppnå en varig forbedring av veiene.

- Vi ber derfor om at rammen til fylkeskommunene økes slik at det enorme etterslepet på vedlikehold av fylkesveier i Norge kan hentes inn, uttaler ordførerne i Orkdalsregionen.

Disse er:

- Odd Jarle Svanem, ordfører i Hemne og leder i regionrådet

- Are Hilstad, ordfører i Meldal

- Jon P Husby, ordfører i Skaun

- Berit Flåmo, ordfører i Frøya

- Oddbjørn Bang, ordfører i Orkdal

- Ola Øie, ordfører i Rennebu

- Ola Rognskog, ordfører i Halsa

- John Lernes, ordfører i Snillfjord

- Ole L Haugen, ordfører i Hitra

- Ola T Heggem, ordfører i Rindal

- Oddvar Indergaard, ordfører i Agdenes

- Tom Myrvold, ordfører i Ørland

- Lilly Gunn Nyheim, ordfører i Surnadal