Fillan sentrumspark, der skissene og innholdet er utarbeidet etter langvarig innsats fra ungdommene sjøl, skal stå ferdig innen mai neste år. Det lover politikerne i formannskapet. Men samtidig ber de om at prosjektet bearbeides slik at det holder med de pengene som tidligere er bevilget fra kommunen, pluss eventuelt statlig bidrag.

Da saken var oppe til behandling i møtet tirsdag, valgte politikerne riktignok å utsette selve behandlinga. Pengesummen rådmannen hadde foreslått å bruke - fem kommunale kroner - er for mye, mener politikerne, som heller ber rådmannen se etter statlige støtteordninger. Fortsatt står 2,1 millioner til rådighet for sentrumsparken. Dette er penger som ble bevilget helt tilbake i 2010.

- Prosjektet må finne sin løsning med et kommunalt bidrag som er innenfor det som er bevilget til formålet for mange år siden. Dog sier vedtaket noe om at man er på overtid og er utålmodig, akkurat slik som det som kom til uttrykk fra de flotte ungdommene som har engasjert seg. Formannskapet sier kort og godt i vedtaket at det som er mulig å finansiere totalt inkludert statlige tilskudd og eventuelt annet, det skal ferdigstilles til mai neste år, sier ordfører Ole L. Haugen (Ap) til lokalavisa.

Adrian Flathagen Selsbak og Kevin Hjertås Nielsen fra Hitra ungdomsråd, samt Marit Aune i kommuneadministrasjonen, la tirsdag ettermiddag fram planene for politikerne. I forkant hadde ungdommene fortalt i et intervju med lokalavisa om hvilke ønsker de har kommet fram til og hvorfor. De poengterer også at dette skal bli en park både for unge og eldre. Mer om det kan du lese i denne saken: