- Jeg skylder fattern penger. Han har lagt ut for moped som jeg nå skal betale tilbake

Sommerjobb: Kristin Torgersen i Dalpro viser Anders Reitan og Damian Klaman hva de skal gjøre denne dagen.  Foto: Saleem Amar Alsaleem

Nyheter

Anders Reitan (16) og Damian Klaman (17) har fått seg sommerjobb gjennom Hitra kommune og er storfornøyd med det. Denne onsdags morgenen er de i full gang med å plante blomster mellom mediehuset og KL Regnskap i Fillan når øypatruljen kommer forbi.

I fjorten dager skal Damian og Anders sørge for vedlikehold av grønt anlegg på Frøya og Hitra, og det er Kristin Torgersen i Dalpro som forklarer og viser gutta hva de skal gjøre denne dagen.
- Det er trivelig å ha ungdommene med. De er positive så dette skal gå bra, smiler Kristin.

Anders og Damian har bare vært i jobben i knappe to dager, men fulle av arbeidslyst ramser opp det de har gjort så langt og det de skal gjøre videre. Foruten planting har de sørget for plenklipping og Anders har i tillegg fått anledning til å mate hjorten i Hammerstaddalen.
- Det er akkurat som å mate kyr, bare hjorten er ennå mer tam.

Anders hadde samme sommerjobb i fjor. Varierte arbeidsoppgaver og godt arbeidsmiljø gjorde at han søkte på ny.  Foto: Saleem Amar Alsaleem

 

Varierte oppgaver

Anders er ikke fremmed for arbeidsoppgavene. Han hadde akkurat samme sommerjobb i fjor.
- Jeg søkte på nytt i år fordi det er et veldig godt arbeidsmiljø her. Arbeidsoppgavene er varierte og det er rett og slett veldig artig. Tidligere har jeg hatt sommerjobb hos driftsavdelinga i kommunen. Der ble jeg satt til å male to uker i strekk noe som ikke frister til gjentakelse.
Damian forteller at han har søkt sommerjobb for første gang fordi han ikke ville sitte hjemme hele sommeren å kjede seg, men heller ut å få seg nye erfaringer.

Damian Klaman er i full gang med å plante blomster utenfor Hjorten Hotell i Fillan.  Foto: Saleem Amar Alsaleem

 

Sparer til førerkort

Så hva skal sommerjobb-lønna brukes til?
- Jeg liker å spare og tenker pengene kommer godt med når jeg etter hvert skal ha førerkort, smiler Damian.
- Jeg skylder fattern penger. Han har lagt ut for moped til meg som jeg nå skal betale tilbake. Ellers er det jo kjekt med litt ekstra penger når det skjer mye på Hitra om sommeren, sier Anders som planlegger å innom  både Sommerfillan og Hopsjødagene.