NAV offentliggjorde i dag arbeidsledighetstallene for Trøndelag. De viser at Frøya fortsetter med en forholdsvis høy ledighet og har for tida den høyeste ledigheten i fylket. I motsatt enda av skalaen finner vi fortsatt Snillfjord, som gjennom år har hatt en stabilt lav ledighet. Her er fem personer registrert helt uten arbeid. Det utgjør 0,9 prosent av arbeidsstyrken. Dette er én person mer enn i fjor på samme tid.

Snillfjord har sammen med Åfjord (0,7 prosent) og Namdalseid (0,8 prosent) den laveste ledigheten i Trøndelag for tida.

På Hitra er 55 personer nå helt uten arbeid, noe som tilsvarer en ledighet på 2,2 prosent. Dette er åtte færre ledige enn i fjor på samme tid.

På Frøya er 79 personer nå helt uten arbeid. Dette er 18 flere ledige enn i fjor på samme tid. Dette tilsvarer en ledighet på 2,8 prosent.

Foto: Grafikk, NAV

På fylkesnivå fortsetter ledigheten fortsetter å holde seg lav og var ved utgangen av juni på 1,9 prosent, forteller NAV.  Også stillingstilgangen er god. I juni var det registret over 3.000 ledige stillinger i Trøndelag.

I juni var det 501 færre ledige enn på samme tid i fjor. I alt er det nå 4.540 helt ledige i fylket, i tillegg er det 1.343 personer på ulike tiltak. Dette gir en bruttoledighet på 5.883 personer i Trøndelag.

– Ledigheten gikk ned med 10 prosent i juni. Nedgangen er spesielt stor innen ingeniør- og ikt-fag. Det er nå 26 prosent færre ledige ingeniører i fylket og vi er nå ned på nivået vi hadde før oljekrisen høsten 2014, sier Eli Drevvatn Engdal, fungerende tjenestedirektør i NAV Trøndelag i en pressemelding.

I Trøndelag har også antallet ledige som har vært uten arbeid i mer enn et halvt år falt med 14 prosent mot samme tid i fjor, og det er nå ca. 1 100 personer som er langtidsledig.

– Det gode arbeidsmarkedet kommer de personene som står lenger fra arbeidslivet til gode og vi ser at mange arbeidsgivere må tenke nytt i rekrutteringen av arbeidskraft, sier Engdal.