Utihavet

- Det ble en suksess - i år igjen

Finvær, godt besøk og fornøyde folk

Fra Kjeila tidlig torsdag ettermiddag, når de første havfiskebåtene komme r inn og kafeen begynner å fylles 

Nyheter

Fra onsdag morgen til lørdag natt har tusenvis av folk besøkt Mausund og deltatt på ett eller flere av arrangementene på Utihavet. Under fredagsfesten, med Vassendgutane som det store trekkplasteret, var det 800 publikummere i teltet. Og når 500 kom på Stagedolls og Bøgdabråk lørdag, kan bookingansvarlig Joar Johansen puste ut.

- Det ble ei kjempehelg. Alt gikk smertefritt. Med så mye folk samlet på et lite område, uten noe trøbbel eller en eneste episode, så må man være fornøyd. Helga ble en suksess - i år igjen, sier Joar Johansen.

Også de andre arrangementene under Utihavet var godt besøkt.

- Museet var så godt som fullt under forestillingen "Den siste viking", og på kulturkvelden (Mausundbasaren) torsdag ble det satt ut 210 stoler i idrettshuset, men man måtte supplere med flere stoler. Og i Kjeila var det jevnt trykk hele tida, forteller Joar Johansen.

Vellykket festival betyr også penger inn til Mausund IL. I fjor satt laget igjen med 80.000 i overskudd. Johansen har trua på at de skal sitte igjen med minst like mye etter årets. Men bak dette ligger dugnadsinnsats fra svært mange.

- Jeg tror ikke anslaget om at nærmere 200 har bidratt i løpet av disse dagene, er så langt unna. Det er langt flere enn de som står på vaktlistene som har bidratt. Og folk stiller opp langt mer enn man kan forvente. Men så er også folk fornøyde, sier Joar Johansen.