- Snillhet er undervurdert

Therese Ulvan  Foto: Syver Lie Rønningen

Nyheter

Sandstadværingen Therese Ulvan var nylig på en miniturne i Trøndelag sammen med søstrene Bjørg og Dora Thorhallsdottir med underholdningsforedraget "Bobler"

Snart kommer Therese også til hjemlige trakter. Og denne gangen med sitt eget konsertforedrag, som har fått navnet "Snillhet er undervurdert".

- Litt fra "Snillhet er undervurdert" ble brukt under "Bobler", forteller Ulvan. Nå er det hele foredraget av snakk og musikk hun skal vise når det settes opp på i Frøya kulturhus nå fredag 9. november. Samme forestilling skal også settes opp på Hitra den 23. november i forbindelse med "MOT til å glede"-dagen.

I Frøya kulturhus fredag er det Gro Hege Kvernø som er arrangør gjennom sitt nystartede konsulentfirma Fru Frøya (som også har en blogg med samme navn).


Verdensdagen for psykisk helse
  • Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte den 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden.
  • Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge på oppdrag fra Helsedirektoratet. Dagen skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. Målet er å gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske.
  • Her i landet er det alle de iherdige frivillige, og over halvparten av landets kommuner, som har hjulpet å dra lasset for større åpenhet om psykisk helse med flotte og inspirerende arrangementer år etter år. I 2017 var det ny rekord, med over 1100 arrangementer på landsbasis.
  • Verdensdagen for psykisk helse markeres nå i over 150 land fra Argentina til Sør-Afrika, og Yemen til Nederland. I Skottland arrangerer de faktisk en egen Mental Health Arts and Film Festival for å feire sammenhengen mellom mental helse og det kreative sinn.
 

- "Snillhet er undervurdert" settes opp i kjølvannet av Verdensdagen for psykisk helse med tema raushet. Tanken vår er å nå ut til grupper og personer som kanskje ikke fikk benyttet seg av tilbudene i folkehelseuka tilknyttet denne markeringen. Vi ønsker velkommen, sier Kvernø.


 

Gro Hege forteller at hun og Therese deler engasjementet om at folk skal føle seg bra nok.

- Man skal være snill mot seg selv og andre. Det budskapet skal vi forsøke å spre gjennom dette arrangementet. Jeg er selvstendig kursholder for en organisasjon som heter Go’nok som jobber for å spre god selvfølelse til barn og unge. I tillegg jobber jeg til daglig med inkludering og ser hvor stor innvirkning det har på folks liv når man lever fra et ståsted hvor man ikke føler seg god nok, sier Kvernø.


 

- Å kjenne seg god nok kan utgjøre en kjempeforskjell på alle områder i livet ditt. Kjenner man seg god nok, vil det være lettere å være raus mot både seg selv og andre mennesker. Tenk hvordan verden kan se ut dersom alle føler seg god nok akkurat som man er… konsekvensen vil kanskje være mindre sjalusi, mindre misunnelse, mindre mobbing, mindre sammenligning, mindre drama, mindre ensomhetsfølelse og mer inkludering og raushet. Vi ønsker selvsagt å dele dette med flest mulig, og har ledige seter både til enkeltpersoner og grupper, sier hun.