Med sitt nyeste oppkjøp dekker Frøy-gruppen snart hele norskekysten

Helge Gåsø i Frøy-gruppen 

Nyheter

Frøy-gruppen har gjennom selskapet Frøy Vest AS kjøpt opp Stava Sjø AS som har sitt hovedkontor i Haugesund og base i Valevåg. Stava Sjø sitter på betydelig kompetanse innen drift av servicebåter, og er godt etablert i havbruksnæringa.

Oppkjøpet er en del av strategien til Frøy-gruppen om å bli en landsdekkende leverandør av servicetjenester spesielt rettet mot havbruksnæringa. Stava Sjø, som har 17 ansatte, omsatte for i overkant av 35 millioner kroner i 2017.

- Fra før dekker Frøy-gruppen Nord-Norge, Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland. Med oppkjøpet av Stava Sjø er vi godt posisjonert for å vokse ytterligere i kystområdene i Rogaland og videre sørover, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde.


Gåsø-rederiet Frøya Vest

Bestiller ny servicebåt med batterihybrid

Får den største batteripakken som installert på større servicebåter til nå.

 

Stava Sjø ble etablert i 2011 og har tre moderne servicebåter spesialutrustet for servicetjenester i havbruksnæringa.

- De ansatte i Stava Sjø har betydelig servicekompetanse, og passer derfor svært godt inn hos oss i Frøygruppen, sier Gjerde.

Joar Gjerde og Trond Stava signerer avtalen mellom Frøy Vest AS og Stava Sjø AS  Foto: Frøy Vest

 

- Vi har lang og allsidig erfaring fra den maritime bransjen, og et solid fotfeste i havbruksnæringa.Innenfor havbruksnæringa tilbyr vi ulike tjenester og er i dag en betydelig leverandør til aktører i Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland, sier Trond Stava som er daglig leder og hovedaksjonær i Stava Sjø.


 

Selskapet er veletablert med et godt samarbeid med flere viktige aktører innenfor havbruksnæringen i området rundt Haugesund, Bergen og Sogn. I Valevåg disponerer Stava Sjø egen base med, verksted, lager, samt utearealer og kai.

- Vi er svært tilfreds med at Stava Sjø nå blir en del av Frøy-gruppen. Dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold, sier Stava.


Her er de 10 største servicebåtrederiene

Troner fortsatt på toppen

To av øyregionens bedrifter inne i ti på topp