Heder til Lars for serien om bruene

Lars Otto Eide mottok diplom og hederlig omtale under utdeling av den trønderske journalistprisen lørdag kveld 

Nyheter

I kveld ble de trønderske journalistprisene for 2018 delt ut. I kategorien lokaljournalistikk fikk Hitra-Frøyas Lars Otto Eide hederlig omtale for serien som gikk sist høst om broene i øyregionen.

Juryens begrunnelse var som følger:

"I en øyregion er trygge bruer avgjørende for næringsliv og befolkning. Derfor er serien "Bruene våre" i kjernen av samfunnsoppdraget for lokalavisa Hitra-Frøya. Journalisten lar seg inspirere av nasjonal gravejournalistikk, og starter en prisverdig kartlegging tilpasset lokale forhold og ressurser. Avsløringen er oppsiktsvekkende i seg selv, men serien blir brått enda mer aktuell da en 17-åring omkommer, og politikere og befolkningen blir minnet om nøyaktig hvor mye som står på spill."


 

Betongbiter faller fra brua. Nye beregninger fra veivesenet gir brua bare noen få års levetid

Veivesenet gir Knarrlagsundbrua langt kortere levetid enn før antatt.Lokale sier brua er speilglatt. Politiet tror Oliver skled på brua og døde

Sannsynlig at Oliver(17) skled på brua før han kjørte av veien og omkom.I fjor mottok Hitra-Frøya hovedprisen for lokaljournalistikk med serien "Internasjonalt øysamfunn".