Dette har skjedd i forbindelse med Bruene våre-serien

Kvernøystrømmen bru er svært glatt når den er våt, men har ikke vært skiltet med varselskilt. Det var her 17 år gamle Oliver omkom i høst. 

Nyheter

På lørdag fikk lokalavisas journalist Lars Otto Eide hederlig omtale da de trønderske journalistprisene for 2018 ble delt ut i Trondheim. I høst har han bedt om innsyn i samtlige tilstandsrapporter som gjelder bruene på Hitra og Frøya. 46 i tallet ble det.

Rapporten viser at 24 av bruene har vesentlige skader. Fire av bruene burde ifølge veivesenets eksperter vært helt byttet ut. Tilstanden til alle de 46 lokale bruene kan du lese mer om her. Lokalavisas gjennomgang viser også at det kan koste flere titall millioner kroner å komme etter med etterslepet på bruene i øyregionen.

Dette har skjedd i løpet av serien

Lars Otto Eide har fulgt opp flere av bruene nærmere i reportasjeserien, blant annet Titranbrua, Knarrlagsundbrua, Uttianbrua og Kvernøystrømmen bru.

Veivesenet mente Titranbrua burde skiftes ut for fem år siden. Nå er tilstanden enda verre enn den gang.

Knarrlagsundbrua vært et tema i mange år uten at det har skjedd noe konkret. Beboerne i området har vært bekymret over bruens tilstand i lang tid, blant annet har det blitt observert at betongbiter har falt fra brua. Under jobbingen med denne serien fikk man omsider svar fra fylkespolitikerne om at de ikke har noe valg; - det blir helt sikkert en ny bru.


Lokalavisa har også gjennomgått rapporten etter en spesialinspeksjon av Uttianbrua. Dette sier rapporten om Uttianbruas framtid.

I september, mens lokalavisa var igang med serien om bruene, omkom 17 år gamle Oliver Sundli Jøndal da han kjørte ut av veien med moped ved Kvernøystrømmen bru på Frøya. Glatt tredekke er sannsynligvis medvirkende årsak til at Oliver mistet kontrollen. Til lokalavisa har samferdselssjef Oddveig Kipperberg bekreftet at hun har bedt om varselskilt så fort som mulig.


- Alt er bare bunnløs sorg for vår del. Jeg har mistet det kjæreste jeg har

Mor til Oliver: - Jeg forbanner både uvær og dårlig brudekke

 

Les alle sakene i serien "Bruene våre" her