Bål ut av kontroll ved bebyggelsen. Nå advarer politiet og brannvesenet

Nyheter

Fillan og Sandstad brannvesen rykket ut til en lyngbrann i Botnvågveien på Fjellværsøya. De fikk melding klokken 11.26 (fredag). Brannen skal ha startet da brenning av et bål kom ut av kontroll, i følge brannmester Per Ivar Lysholm ved 100-sentralen.

Klokka 11:54 melder politiet at brannen er slukket. Avsnittsleder i lokalpolitiet, Arild Sollie, sier til lokalavisa på stedet at cirka ett mål med lyng er svidd av.

- Et bål kom ut av kontroll, men det ble slokket kjapt da barnnvesenet kom til stedet, sier Sollie. Nå driver brannvesenet med etterslokking. Bålet er ganske tett på bebyggelsen og både politiet og brannvesenet oppfordrer nå alle til å ta brannfaren på alvor.

  Foto: Trond Hammervik

 

- Vi er litt bekymra for tida som kommer, med påske og folk som skal rydde og kanskje skal brenne ting. For selv om det er kaldt, så er det veldig tørt, sier Sollie.

Brannsjef Dag Robert Bjørnshol understreker det samme:

- Være forsiktig med bål og annen åpen ild.Også torsdag ettermiddag ble gress og lyng antent i en brann. Her fortellerThomas Glørstad i brannstyrken om redningsarbeidet i Knarrlagsundet: