Pengedryss til festival

Statssekretær Roy Angelvik (t.v.) daglig leder Aslaug Rustad i Oi Trøndersk Mat, og stortingsrepresentant André Skjelstad i Venstre.  Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Nyheter

Nærings- og fiskeridepartementet går inn med pengestøtte til Trøndersk Matfestival for å gi barn og unge smaken på sjømat.

- Vi har verdens beste sjømat, men forbruket går nedover. Særlig de yngre spiser for lite fisk og sjømat. Trøndersk Matfestival gjør en kjempejobb for å engasjere barn og ungdom, og jeg er glad for at festivalen vil ha en enda tydeligere sjømatprofil, sier statssekretær Roy Angelvik i en pressemelding. Nylig offentliggjorde han at festivalen får 250 000 kroner i støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet. Pengene skal gå til aktiviteter rettet mot barn og unge.

Trøndersk Matfestival ble etablert i 2005, og arrangeres i Trondheim. I år går festivalen fra 1.-3. august.

Trøndersk Matfestival ønsker å skape økt oppmerksomhet rundt sjømat og sjømatnæringa og har egne barne- og ungdomstelt. Her kan de besøkende lage sin egen femretters middag, de kan prøve seg som sjømatagenter, eller de kan lære å filetere fisk gjennom VR-briller. Festivalen samarbeider med flere videregående skoler og bedrifter fra regionen for å vise frem hvilke muligheter som ligger i sjømatnæringen.

- Regjeringen har store ambisjoner for sjømatnæringen. Men skal vi nå de høye målene, må vi ha de unge med på laget. Jeg håper enda flere vil motiveres til å velge de blå fagene, sier Angelvik.