Aksjonslederen arrestert

Eskil sandvik 

Nyheter

Aksjonsleder for vindkraftmotstanderne i Nessadalen på Frøya, Eskil Sandvik, ble i går ettermiddag innbrakt til politihuset i Trondheim.

Omlag 15 aksjonister tok seg inn i anleggsområdet da det skulle gjøres klart for ny sprengning. I følge Froya.no skal aksjonsistene med Sandvik i spissen ha stilt seg opp ikke langt unna der det skulle sprenges.


 

Politiet ble varslet, og de valgte å ta med seg aksjonslederen til Trondheim. Politiet opplyser til Froya.no at Eskil Sandvik ble sluppet fri samme kveld, og at det vil bli opprettet straffesak mot ham.Til NRK sier Sandvik torsdag formiddag at han er skremt over at han i går ble arrestert av politiet. Sandvik hevder han bare gikk tur da han ble arrestert.

- Jeg fikk ikke pålegg om å flytte meg. Det var ingenting som tyda på at jeg skulle flytte meg. Ingen tok kontakt med meg, så jeg syns det er rart. Da jeg kom fram fikk jeg opplest rettighetene mine. Jeg har krav på å vite hvorfor jeg er fengsla. Det har jeg ennå ikke fått, så jeg syns det både er skremmede og rart at de skal gå til sånne skritt, sier Sandvik til NRK torsdag formiddag.