Veldig fornøyd med starten av juleinnsamlinga

- Det er ikke vanskelig å fordele pengene til folk som trenger det, sier Eldbjørg Broholm i Hitra frivilligsentral i forbindelse med årets juleinnsamling.   Foto: Bjørn Lie Rønningen.

Nyheter

For tredje året på rad har Hitra frivilligsentral dratt i gang sin lokale juleinnsamling. Pengene som kommer inn skal fordeles blant hitterværinger som har det økonomisk vanskelig. Det kom inn 60.000 kroner i 2017 og 70.000 kroner i fjor.

Nå tidlig i desember har summen nettopp passert 25.000 kroner.

- Det er veldig bra, sier Eldbjørg Broholm i frivilligsentralen, som naturligvis håper på flere bidrag i dagene som kommer.

- Vi håper selvfølgelig at vi klarer å samle inn et større beløp i år. Det er ikke vanskelig å fordele pengene til folk som trenger det. Pengene går til både enslige og familier som har sånn akkurat fra dag til dag, slik at de har muligheten til å få noe ekstra til jul, sier Broholm.- Noe av det fineste og mest rørende med denne innsamlingsaksjonen er at folk bryr seg og ser hverandre. Det kan være vanskelig å be om økonomisk hjelp. De to siste årene har vi flere ganger opplevd at det for eksempel er en nabo som ser at noen hadde hatt godt av å få ekstra kroner til jul. Vet man om noen som sliter økonomisk så er det fullt mulig å søke på vegne av andre, fortalte Broholm da vi omtalte innsamlinga for et par uker siden. Da fortalte hun også om rørende tilbakemeldinger fra noen av dem som har fått litt ekstra julehjelp tidligere.

- Vi ringer alle vi fordeler penger til. Når man hører godt voksne mannfolk med gråten i halsen takke, da skjønner man hvor utrolig mye dette faktisk betyr.