Lover flott musikk og lun og god julestemning

Fylkesmusikertrioen Pocus kommer til Hitra i helga. Med seg har de sangerne Runa Hestad Jenssen og Ola Marius Ryan.  Foto: Pocus

Nyheter

Det er fylkesmusikerne i Trøndelag som skal fylle kirkerommet i Fillan kirke med klassiske juletoner nå på søndag. Kirka ble innviet i 1789 og er den eldste av kirkene på Hitra.
- Vi ønsket å komme til ei lita kirke på Hitra, og Fillan kirke passer godt til vår konsert, sier Elin Torp Meland, som spiller obo i fylkesmusikertrioen Pocus.

Torp Meland forteller at oppgaven deres som fylkesmusikere er å bringe musikk til innbyggerne i alle deler av Trøndelag, og i tillegg være med å utvikle musikklivet i fylket.

- Musikken vi tar med til Hitra på søndag, er kjent og kjær: Det lyser i stille grender, Jul, jul strålande jul, Når himmelen faller ned av Anne Grethe Prøys, Klokkene kallar av Ingebjørg Bratland, Adams julsong med flere.

Det blir både sang og traktering av instrumenter. Pocus består i tillegg til Elin Torp Meland av Kjell Magne Robak på cello og Jon Kristian Bye på Piano. Trioen har med seg sangerne Runa Hestad Jenssen (sopran) og Ola Marius Ryan (tenor) på kirkekonsertturneen sin.