Nydelige juletoner fylte kirkerommet

Nyheter

Vakker sang og musikk fylte søndag kirkerommet i Fillan kirke. Med flotte, egne arrangement på kjente og kjære julemelodier, fikk vi høre norsk, nordisk og amerikansk julemusikk som berørte hjertet.

Det var fylkesmusikerne med kammertrioen Pocus med Kjell Magne Robak, cello, Elin Torp Meland, obo og engelsk horn, og Jon Kristian Bye, piano, sammen med sangerne Runa Hestad Jenssen, soprtan, og Ola Marius Ryan, tenor, som sto for tonene som beveget oss.

– Opprinnelig var vi fylkesmusikere i Nord-Trøndelag, kunne Ole Kristian fortelle i sin innledning til konserten.

 

- Etter fylkessammenslåingen reiser vi nå også i gamle «Sør-Trøndelag». Vi bringer musikk til små steder og bidrar med musikalsk hjelp gjennom forskjellige prosjekter i hele fylket. Det er første gang vi er på Hitra. Denne julekonserten skal vi også fremføre i Berkåk, Budal, Lensvik og Vinne kirker (i Verdal) i uka som kommer, sa Ole Kristian.

– Tusen takk for en annerledes julekonsert, sa en av tilhørerne etter konserten. Sangerne og musikerne konkluderte på sin side med at Fillan kirke, som er fra 1789, passer veldig godt til denne type konserter.

– Ja, vi kommer gjerne tilbake, sa de avslutningsvis. Det håper også tilhørerne at det blir en mulighet for.

Hjertelig takk til fylkesmusikerne i Pocus og sangerne Runa Hestad Jenssen og Ola Marius Ryan for vakre juletoner.

(Innsendt)