Helgetanker

- Det er i slike stunder, da klumpen i magen og redselen kommer, jeg trenger stillhet og ro

Diakonimedarbeider Heidi Fugelsøy. 

Nyheter

Kjære alle sammen.

En morgen i forrige uke satt jeg oppe for å se på soloppgangen. Først kunne jeg se en svak lysstrime i horisonten. Det tok ikke mange minuttene før fargene viste seg. Jeg lente meg godt bak i sofaen og bare nøt de vakre fargene – gult, oransje, rosa og rødt lys fylte himmelhvelvet.

Når sola var oppe og det ble dagslys, tuslet jeg til sengs igjen.

Den timen jeg satt og bivånet Guds flotte skaperverk, fikk meg til å kjenne en god ro i kroppen. Jeg trengte denne timen med fargespill. Jeg trengte å se og oppleve mørket som ble overvunnet av lyset. Balsam for sjelen…….

Akkurat nå lever vi alle i en annerledes hverdag. Mange sitter med en klump i magen og en indre uro – kjenner på angst, redsel og panikk. Når vi slår på nyhetene på tv`n, strømmer bilder av alvorlig syke mennesker mot oss. Tall og tabeller om syke og døde fester seg i hodet. Det er i slike stunder, da klumpen i magen og redselen kommer, jeg trenger stillhet og ro. Ro fra alle bildene og tallene. Det er da jeg trenger Guds skaperverk, Guds eget fyrverkeri – soloppgangen.

Vi trenger alle en «time-out» innimellom. Vi trenger å hente energi – vi trenger åndelig ro og føde. Vi trenger å sette oss ned og bare være til – føle Guds nærhet. Det er i slike stunder vi kan legge våre bekymringer i Herrens hender.

Jeg lytter ofte til musikk. En sang jeg ofte lytter til er skrevet av Ingebjørg. M. Lyster og tonesatt av Thor Fjellvær:

Herre, jeg kommer

til deg i bønn,

kommer med all

min bagasje,

tanker og følelser,

glede og sorg,

ærlig og uten staffasje.

Du tar imot meg,

det stoler jeg på.

Breddfull av kjærlighet

ser du meg nå,

lar meg få hvile hos deg,

lar meg få hvile hos deg.


Herre, jeg kommer

til deg i bønn,

hverdagens krav følger med meg.

La meg få kjenne

at byrdene blir

lettere når jeg får se deg.

Jeg har nok ofte

en vaklende tro.

Fyll du mitt indre

med tillit og ro.

La meg få hvile hos deg,

la meg få hvile hos deg.Herre, jeg kommer

til deg i bønn,

nevner ved navn

slekt og venner.

Glad for at alle er

kjente for deg,

tegnet i dine to hender.

Gå med din kjærlighet dit hvor de er,

sett vakt omkring dem med din englehær.

La dem få hvile hos deg,

la dem få hvile hos deg.


Med disse ordene ønsker jeg dere Guds fred. En riktig god påske til dere, ta vare på hverandre.


Må Gud være foran deg og vise deg den rette veg.

Må Gud være nær deg og legge armene sine

rundt deg.

Må Gud være bak deg og bevare deg mot alle mørke makter.

Må Gud være under deg og ta i mot deg når du faller.

Må Gud være i deg og trøste deg når du er bedrøvet.

Må Han være omkring deg og beskytte deg når

du er redd.

Må Han være over deg som solen på himmelen –

og velsigne deg med

all sin kraft.

Amen.


Heidi

diakonimedarbeider