Garnvik finaleklar i kampen om Norges største lokalmatpris

Vidar Garnvik 

Nyheter

Vidar Garnvik og Garnviks Røkeri er en av seks finalister i årets Matskattstipend, som blir omtalt som Norges største lokalmatpris.

Til sammen skal det deles ut 500.000 kroner ut, fordelt på en hovedvinner og eventuelt en eller flere delvinnere, skriver matindustrien.no. Vinnerne offentliggjøres i september av landbruk- og matminister Olaug Bollestad.

Frøyabedriften Garnviks Røkeri har vunnet en rekke priser og fått mye oppmerksomhet for sine røkte fiskeprodukter de siste årene.


 

Nå er målet, ifølge Matindustrien, å utvikle to nye produkter:

- En røkt laks basert på den franske «Label Rouge-standarden». Fisken har en annen smakskvalitet grunnet mer marine råstoffer i fôret, og fiskevelferden er strengere. Garnvik Røkeri ønsker også, i samarbeid med Måsøval, å bruke avskjær til å utvikle ferske påleggsvarianter basert på røkt laks. Dette vil gi redusert matsvinn, og helt nye produkter som ikke finnes på markedet, beskriver Matindustrien.

De seks finalistene er:

Askim frukt- og bærpresseri: utvikler produkter basert på norsk frukt og bær.

Garnviks Røkeri på Frøya: Familiebedrift og en sterk merkevare innen foredlet laks og fiskeprodukter.

Ek Gårdskjøkken, Onsøy utenfor Fredrikstad: Familiebedrift med fokus på å forvalte gården på en bærekraftig måte, og med dyrevelferd i høysetet. 

Nøisom Bryggeri, Fredrikstad: Et mikrobryggeri som lager unike øl-produkter av høy kvalitet

Røyland gård i Agder: Familiedrevet gjeste- og foredlingsgård omgitt av skog, som produserer tyttebærsyltetøy, blåbærsyltetøy og gelé av krekling og tyttebær.

Thorbjørnrud Ysteri, Hadeland: Produserer ost og meierivarer på melk fra egne kuer og sauer på Øvre Kjekshus Gård