Helgetanker

- Overalt finner vi hans signatur, hans autograf - som for eksempel Storstraumen

Nyheter

Sommeren er på hell og de fleste har kommet tilbake etter ferien. Denne uka startet skolene igjen. Mange spente 1. klassinger sto nok med sommerfugler i magen siste mandag, andre grudde seg kanskje litt. Barn og ungdom får en litt annerledes start i år på grunn av smittevernregler. Lærere er flinke på Hitra til å legge til rette, selv om dette medfører ekstra arbeid.

Jeg husker godt min første skoledag. Jeg hadde gledet meg i mange uker til å begynne på skolen. Den blå ranselen jeg fikk av min bestemor sto klar lenge før skolestart. Jeg gledet meg så mye at jeg ikke sov de siste nettene før oppmøte på Innlandet barneskole skole i Kristiansund. Da dagen kom var jeg fullstendig utslitt, men med godt mot.

Den følelsen jeg sto med da rektor ønsket oss velkommen, og da «frøken» ropte opp navnet mitt, glemmer jeg aldri. Husker at jeg tenkte: «Nå er livet mitt begynt.» Store tanker fra ei lita jente.

Heidi Fugelsøy 

I år har jeg og min familie feriert på vakre Hitra. Vi valgte å bli på øya av flere grunner. Det har vært flott å bli kjent med øya som vi har bodd på i 4 år. Hitra kan by på mangt og mye. Naturen her er enestående – fjell, elver, ferskvann, hav…. Og ikke minst Storstraumen i munningen av Barmanfjorden. Der kan man oppleve naturens krefter. Fascinerende å se når tidevannet skal inn og ut av fjorden. Det er store mengder vann med store krefter.

Kystverket bygde for en del år siden en forhalingsmur av betong langs vestsida. Derifra kunne man dra båtene inn og ut av straumen. Muren er slitt av tidens tann, men den er der fortsatt og man kan gå langs den.


Det er i møte med naturen man føler hvor mektig Guds skaperverk er. Overalt finner vi hans signatur, hans autograf - som for eksempel Storstraumen.


Må din vei komme deg i møte,

vinden alltid være bak din rygg,

solens lys leke på ditt kinn,

regnet falle vennlig mot din jord.

Og må Guds gode hånd

verne om deg til vi møtes igjen.


Heidi diakonimedarbeider