Må redusere årets store julemesse til liten julebasar

Svanhild Vang 

Nyheter

Misjonsjulemessa har en lang tradisjon på Hitra, mellom 40 og 50 år. Først mange år på Fillan skole og Knarrlagsund bedehus, så et par år i Hitrahallen, og de siste ti årene i misjonshuset på Fillan. Men koronaen endrer på det meste. Dermed er årets store julemesse redusert til en enkel liten julebasar i morgen lørdag.

- Det blir dessverre hverken rømmegrøt, bløte kaker, tombola eller dagslotteri. Salg av julebakst har vi dessverre også redusert en del, men det blir anledning til å kjøpe lefser, svelekaker, smultringer og fyrstekake, forteller Svanhild Vang.

- Vi har strenge smittevernregler som våre gode medhjelpere vil påse at alle holder. I år må folk sitte på plassene sine under hele arrangementet. Det blir en omgang med åresalg, (med engangs papirårer). Så blir det trekning av hovedlotteriet hvor loddene er solgt på forhånd. Vi får også besøk av tidligere misjonær Øyvind Rott, som har andakt, synger og forteller fra misjonsarbeidet, opplyser Vang

I mange av misjonslandene er det nå svært tøffe tider under pandemien.

- Derfor er det fint at vi på Hitra kan bidra med det lille vi kan. Både til økonomisk hjelp og ikke minst formidle håp og tro - når livet er ekstra vanskelig, avrunder Svanhild Vang.