- Saken er under etterforskning, sier lensmann Per Christian Stokke mandag ettermiddag, ei uke etter at noen gikk løs på vannrøret som er under legging fra Hestnes til Stamneset på Hitra.

Skadeverket ble utført mandag kveld eller natt til tirsdag i forrige uke, og skaden er utført på en strekning på omtrent tre hundre meter. Vannrøret er skadet på tjue forskjellige steder.

Også strømkabelen er skadet

– Det kan se ut til at det er brukt sag til å kappe over vannrøret. Flere steder er ledningen gravd opp og kappet, sa en av grunneierne, Alf Roger Dahlø, da lokalavisas papirutgave først omtalte saken før helga.

Grøfta inneholder en strømkabel som skal legges ut til lakseanleggene i Frøyfjorden. Grunneiere i området har inngått avtale med om å legge vannrør i den samme grøften som kabelen.

– Kabelen er veldig ømfintlig, og tåler ikke stor skaden før den er ubrukelig, sier daglig leder i Elektro Team AS, Torbjørn Ulvnes. Onsdag ble strømkabelen undersøkt, og det ble funnet to skader. Å reparere et brudd på en slik kabel vil koste omlag 50.000 kroner, opplyses det til lokalavisa.

Politiet har vært på stedet og gjort sine undersøkelser samt for å få en oversikt over skadene. Kjell Larsen, som står for gravingen, er sjokkert over skadeverket som er blitt utført på Hestnes.

- Observerte en bil mandag kveld

– Hva dette koster vet vi ikke før vi har den hele oversikten, sier Arvid Mikalsen, men legger til at det er ganske store kostnader med rør og koblinger.

– Det er ikke mye ferdsel eller trafikk i området, men det er observert en bil på strekningen mandag kveld, sier Alf Roger Dahlø som bor i området.