Den er ikke full av pakker, kalenderen til mellomtrinnet på Knarrlagsundet oppvekstsenter, men den er absolutt i rette juleånd.

- Vi har det bra

- Har dere husly, mat og vann? spurte klasseforstander Haldor Hammerhaug mellomtrinnet på Knarrlagsund oppvekstsenter, og det kunne ungene bekrefte.

Dermed begynte de sammen å reflektere rundt hvor godt vi har det her i Norge. Med dette som utgangspunkt fikk ungene etterpå valget om de ville ha pakkekalender som tidligere år, eller heller gi bort pengene.

De kom raskt til enighet om at de ikke ville ha den tradisjonelle pakkekalenderen, men heller gi til veldedighet.

- Det er bedre å gi, enn at vi får ting i pakkekalenderen som vi ikke har bruk for. Dessuten har vi nok materielle ting, forteller elevene og man kan ikke annet enn å bli imponert over de godhjerta ungene.

Streetlight

Sammen bestemte de 27 elevene i 5. 6. og 7. klasse seg for at pengene skal gå til trønderen Erlend Johannesens veldedige organisasjon Streetlight på Filippinene. Streetlight har blant annet et barnehjem, studiesenter og en miniklinikk i Tacloban, byen som ble hardt rammet av tyfonen Haiyan for en måneds tid siden.

- Vi har hørt mye om Filippinene og Streetlight på nyhetene i det siste, og synes det var en fin sak å gi pengene til, forteller elevene.

Konvoluttkalender

På kalenderen henges det opp konvolutter fortløpende. I hver konvolutt kan elevene legge i den summen de måtte ønske.

- Summen er valgfri, fra 1 krone til det uendelige, de gir det de selv vil, forteller lærer Hammerhaug.

Hver dag trekker de en konvolutt og fører opp summen som blir gitt på utsiden, før de henger den tilbake.

Ungene forteller at de ikke angrer på at de har valgt bort pakkene i år.

- Det er bedre å gi bort enn å få.

P.S: De ansatte ved Knarrlagsund oppvekstsenter har også tradisjonelt hatt pakkekalender, men inspirert av ungene, har de voksne også bestemt seg for å gi penger til Streetlight.

Den er ikke full av pakker, julekalenderen til mellomtrinnet på Knarrlagsundet oppvekstsenter, men den er i rette juleånd