- Vi møter jo mange tilfeldig i byen fordi det er mange øyværinger som har flyttet til Trondheim. Men det blir spennende med et eget treff for øyværinger, forteller Sara Jenssen Fjeldvær (25).

- Jeg synes det er en god ide og vi skal gjøre det vi kan for å få flest mulig med på øyværingtreffet, sier Truls Aleksander Hammer (24).

Begge de to er del av en ungdomsgruppe på seks personer, som skal hjelpe til med arrangementet. Treffet vil skje på Dokkhuset i Trondheim 10. september. (se lista over hele gruppa nederst i artikkelen)

Tanken til Trøndersk kystkompetanse, som holder treffet, er at flere skal få lyst til å flytte hjem igjen på sikt og få se mulighetene i øyregionen.

Truls Aleksander Hammer, 24 år, Frøya, studerer master i ledelse av teknologi. Jobber deltid som bioingeniør ved St Olavs.
Sara Jenssen Fjeldvær, 25 år, Hitra, tar master i spesialpedagogikk ved NTNU

Mål om 20 bedrifter

Det er satt et mål om at rundt 20 bedrifter også skal delta på treffet.

- Å få vite om mulighetene som fins i næringslivet her ute vil være bra for både bedrifter og folk som er fra øyregionen, mener Hammer.

- Hvordan ser dere selv på å muligenheten for å flytte tilbake til øyregionen?

- Jeg har ikke utelukket det på dette tidspunktet. Det hadde vært veldig koselig faktisk, synes han.

- Det har alltid vært en tanke for meg å flytte tilbake, men akkurat nå har jeg nok å gjøre i Trondheim, så det får bli litt senere, forteller Fjeldvær.

Lystige diskusjoner før øyværingstreff på Dokkhuset: Ungdomsgruppa fant fort den gode stemningen på Dokkhuset.

- Aldri vært bedre

Både Hitra og Frøya kommune tok kontakt med Trøndersk Kystkompetanse for å få til prosjektet ”Fløtt heim”. Det går, i likhet med øyværingtreffet, ut på å få flest mulig til å flytte tilbake til øyregionen igjen.

- Jeg fikk ideen om et øyværingtreff etter et besøk jeg hadde i Vesterålen, så det var gledelig å se at Trøndersk kystkompetanse brukte den. Det er viktig at vi får vist fram det vi kan tilby her ute, mener Hitra-ordfører Ole. L. Haugen.

- Med tanke på jobbmuligheter har det aldri vært så bra i øyregionen som nå, som vi ser materialisere seg med Jøsnøya. Det samme vil jeg si om fritidstilbudene vi har her. Og slik må det være. Vi skal appellere slik at de som ønsker å flytte tilbake har noe å leve av og for.

- Hvor fornøyde er dere i kommunen med antall folk som flytter tilbake?

- Vi føler absolutt vi har mer å gå på, selv om flere har begynt å flytte tilbake de siste årene, så vi må bare stå på, oppfordrer Hitra-ordføreren.

- Trenger folk med ulik kompetanse

Frøya-ordfører Berit Flåmo jobber også for å få flere til øyregionen.

- Jeg vil si at vi trenger alle med så mange mulige kompetanser slik situasjonen er nå, så vi vil gjøre det vi kan for å synliggjøre oss.

Flåmo forteller også at de jobber med å få på plass et eget kontor, som skal gjøre det enklest mulig for de som kommer til Frøya.

- Interessen for øyværingtreffet er også meget bra etter det jeg hører. Vi håper de som er på vippen blir overbevist der. Her er i alle fall alle velkommen.

Begge ordførerne er blant de som kommer på øyværingtreffet.

Aleksander Fjeldberg fra Trøndersk kystkompetanse

Mer info kommer

Aleksander Fjeldberg fra Trøndersk kystkompetanse forteller at programmet for treffet er i gang med å spikres. Nettstedene øyværing.no og facebookgruppa ”Stolt øyværing Frøya og Hitra”.

- Jeg håper derfor folk følger oss på nett, så skal de få mer informasjon, så kjapt vi har det klart, lover han.

- Vi tror øyværingtreffet skal bli en viktig arena for næringsliv, kommuner, og fremtidig arbeids-kraft, som er unge øyværinger som bor rundt Trondheim. Så vil jeg oppfordre næringslivet til felles rekrutteringsinnsats gjennom å melde seg på arrangementet. Invitasjon kommer!

LES FLERE AV LOKALAVISAS STOLT ØYVÆRING-SAKER HER

Ungdomsgruppa

Ungdomsgruppa i øværingstreffet består av:

  • Sara Jenssen Fjeldvær, 25 år, Hitra, tar master i spesialpedagogikk ved NTNU

  • Kristoffer Iversen Tønder, 26 år, Frøya, jobber som gitarpedagog på Trondheim Private Musikkskole og som freelance musiker.

  • Hanna Stub, 21 år, Hitra, studerer jus/rettsvitenskap

  • Ida Sofie Årvik, 23 år, Frøya, studerer ergoterapi

  • Ina Joboten, 25 år, Hitra, internkonsulent Sparebank 1

  • Truls Aleksander Hammer, 24 år, Frøya, studerer master i ledelse av teknologi. Jobber deltid som bioingeniør ved St Olavs.

Ida Sofie Årvik, 23 år, Frøya, studerer ergoterapi
Hanna Stub, 21 år, Hitra, studerer jus/rettsvitenskap
Kristoffer Iversen Tønder, 26 år, Frøya, jobber som gitarpedagog på Trondheim Private Musikkskole og som freelance musiker.
Ina Joboten, 25 år, Hitra, internkonsulent Sparebank 1