Norsk Ornitologisk Forening (NOF) etterlyser fotografen av dette bildet. Er det ei mongolturteldue, slik fotografen tror, er det en ornitologisk sensasjon.

Vil ha kontakt med fotografen

Magne Myklebust i NOF ber om lokalavisas hjelp til å komme i kontakt med den som har tatt bildet av ei turteldue.

Turtedua er sjelden å se på våre kanter, selv om det foreligger en og annen observasjon. Nå er det også mulig at fuglen på bildet er enda mer oppsiktsvekkende enn den allerede uvanlige turteldua. Dua kan være ei mongolturteldue, en art det så langt ikke foreligger noen bombesikker observasjon av i Sør-Trøndelag.

- Bildet ble publisert på nettstedet fuglevennen.no 3. februar, og innsenderen antyder også at det er ei mongolturteldue han eller hun har hatt i hagen flere ganger. Dessverre har ikke fotografen lagt igjen verken navn eller mailadresse, så vi aner ikke hvem vedkommende er, eller hvor bildet er tatt. Bare at fuglen er fotografert på Frøya, sier Magne Myklebust.

Kan være en godbit for fugleinteresserte

I slutten av januar ble det sett ei mongolturteldue i Verdal, noen som tiltrakk seg ornitologer fra hele landet.

Skulle det vise seg at det er ei mongolturteldue som er fotografert på Frøya er det altså en ornitologisk godbit utover det vanlige, og NOF håper derfor fotografen melder seg. Enten til Magne Myklebust, eller til undertegnede som kan videreformidle kontakten.