Det og døtrenes innsats som supportere var helt avgjørende for at hun fullførte sitt tredje helmaratonløp i Trondheim nylig.

-Det var lite som fungerte og det gikk fryktelig tungt. På slike dager føles 42,2-kilometer veldig langt. Jeg må innrømme at det var fristende å ta av seg startnummeret da jeg slet som mest og det var som tyngst. Men jeg hadde lite lyst til å gi meg. Tanken på det og døtrene som hadde tatt seg ut i løypa for å heie på meg fikk meg til å fortsette. Jeg ville ikke skuffe Rita (23) og Kristin (22) som begge bidro til å holde humøret og motivasjonen oppe, forteller Nordbotn.

Rita og Kristin hadde ordnet med plakater og kom med oppmuntrende tilrop og meldinger underveis.

Døtrene la ikke skjul på at de var imponert over sin spreke mamma som i tre år på rad har løpt helmaraton i Trondheims-gatene. De var glade på hennes vegne da hun på nytt kunne krysse målstreken i landets eldste maratonløp. Det vitner om høy moral når Tove fullførte selv om hun fikk det forholdsvis tidlig denne gangen. Klasseseier ble det også på 54-åringen.

New York frister

-Jeg er veldig glad nå i ettertid for at jeg bet tennene sammen og fortsatte. Det aller viktigste for meg var å fullføre. Når jeg attpåtil er raskest dame i klasse 50-54 så må jeg nesten være tilfreds, sier Tove Nordbotn.

Hun er en av få øyværinger som har fattet interesse for den krevende maratondistansen. Hun debuterte på denne distansen for to år siden og regner med at det blir flere løp som er lengre enn fore mil. Selv om hun ikke var i det moduset underveis.

- Det dukker gjerne opp noen negative tanker når det går som tyngst. Men det tar som regel ikke så lang tid etter løpet før lysten melder seg igjen. Jeg tror nok at jeg kommer til å løpe helmaraton flere ganger dersom jeg holder meg skadefri og frisk. Det er en drøm å få oppleve en av de store klassikerne. New York Marathon står øverst på ønskelista. Det hadde vært kjekt å få prøve seg der for eksempel det året jeg fyller 60 år, sier den lettbeinte hjelpepleieren.

Kamp om startnumrene

Hun har både lest og hørt mye fint om den amerikanske klassikeren. En av de store utfordringene for de som vil oppleve maratonløpet i millionbyen fra innsiden, er å få ta tak i startnummer. Det er nemlig stor rift om dem i New York Marathon som hvert år samler rundt 50.000 løpere fra nær sagt alle verdenshjørner.

Ingen bør bli overrasket dersom det dukker opp en dame fra Fillan og Hitra der om noen år.

Tove Nordbotn hadde under maratonløpet i Trondheim Steinar Eriksen i tankene. Veteranen i Hitra Løpeklubb som døde brått og uventet nylig. Eriksen har vært en del av det laget som Nordbotn har løpt for i St.Olavsloppet i mange år. Det er mange som savner den joviale sliteren.