- Vi har allerede tre fiskebåter med kart og GPS, som kan lånes ut til folk som vil fiske eller ta seg en liten tur rundt. Så har vi en RIB som kan brukes til fart og spenning, hvis det ønskes. forteller Ola Skjåk-Bræk som driver Ansnes Brygger sammen med kona Helene.

- Det vil også komme en daycruiser som kan frakte litt større grupper fra hurtigbåtterminalen på Sandstad, der de kan nyte litt champagne I roligere tempo, hvis de ønsker det.

I tillegg til dette vil ekteparet ha noen mindre båter slik at ungdommer som vil ha litt tid for seg selv borte fra familien, skal ha mulighet til å ta seg en kort kjøretur. Det vil også være noen små plastbåter ved kaia, slik at barn også kan få ro litt mens de er her.

Vil samarbeide med konkurrenter

Ingen tvil om at denne RIB-en kan sørge for tøffe turer for de som ønsker det. – Men vi kan kjøre langt roligere også, hvis det ønskes, forsikrer Skjåk-Bræk Foto: Rune Eian

- Vi har ni leiligheter her, så vi ser ikke på det som noe stort problem å skulle få leid ut båtene våre, mener Skjåk Bræk.

- Skulle det være behov for flere båter har vi mulighet til å leie inn hos JODD som drives av Jørgen Fjeldvær, eller hos andre aktører. På samme måte vil vi heller ikke ha noe problem med en pubrunde i båt hvor folk kan besøke andre utesteder som Knarren eller Hopsjøbrygga. Det viktigste er at gjestene våre får en flott opplevelse og alle som driver utesteder tjener langt mer på å samarbeide, fortsetter han.

I utgangspunktet har de sett for seg to slike pubturer hvor den korte går til Børøyesundet, Ansnes, Knarren og Hopsjøen, mens den lengste tar med seg øyrekka med blant annet Mausund og Bogøya.

- Ellers er vi selvsagt fleksible hvis folk vil ha sine egne turer rundt om her, forklarer ekteparet om sitt nye båtutleietilbud.

Men det kan være lurt å stå et lite stykke fra kaia når Skjåk-Bræk dropper å bruke håndbrekket Foto: Rune Eian.