Den offisielle åpningen av Nor-Fishing i Trondheimn den 19. august 2014 vil bli historisk, idet det blir aller første gang et kvinnelig medlem av den norske kongefamilien representerer kongefamilien alene ved den offisielle åpningen av messa.

Den tradisjonsrike fiskerimessa, som gjennom årene har tiltrukket seg mange øyværinger også, vil i det hele tatt bli sterkt preget av kvinner i sentrale roller. I tillegg til H.M. Dronning Sonja vil fiskeriminister Elisabeth Aspaker være til stede, sammen med Trondheims ordfører Rita Ottervik og fiskeridirektør Liv Holmefjord, som i tillegg er styreformann i Stiftelsen Nor-Fishing.

Siden da har svært mange av fiskeriutstillingene Nor-Fishing og Aqua Nor blitt åpnet av de kongelige. Fra 1960 til 1976 ble alle utstillingene åpnet av H.M. Kong Olav. Kronprins Harald tok over og foresto den offisielle åpningen i 1978, mens Kong Olav kom tilbake ved åpningen i 1984. Siste gang Kong Olav foresto åpningen var i 1988, bare tre år før sin død. Siden da har Kong Harald og Kronprins Haakon skiftet på om å foreta den offisielle åpningen. Og i år tar altså kvinnene over.