-Jeg har aldri vært så nervøs som jeg var foran denne kampen. Jeg merket på turen til Trondheim og i timene føre kampstart at spenningsnivået var en god del høyere enn det bruker å være. Men det roet seg heldigvis litt da jeg fikk beskjed om å gjøre meg klar, sa den blide Frøya-jenta som viste liten respekt for gamle lagvenninner.

Hun var en viktig bidragsyter til at MHK scoret hele 29 ganger. Fullt så oppløftende var det ikke at målvaktene måtte plukke 40 baller ut av nettmaskene. Men det var allikevel mye positivt å spore i lokaloppgjøret.

-Det er angrepsspillet vi må ta med oss fra denne kampen. Jeg tror ikke det er så mange lag som kommer til å score like mange mål her som det vi gjorde i dag. Med tanke på at Byåsen er et av de bedre lagene synes jeg det var bra å nette så mange ganger som vi gjorde, sa Vera som ikke var mer skuffet enn at hun smilte da gamle lagvenninner kom for å takke for kampen.

Ida Alstad var en av de som kastet seg rundt halsen på Bekken som var en av de med aldersbestemte landskamper som signerte for MHK i sommer.

Fikk Alstad-skryt

- Det er Vera Bekken og June Andenæs som jeg har best kjennskap til av Molde HK-spillerne. Begge var gode lagvenninner så sent som i fjor. Jeg syntes begge gjorde en solid innsats i dag. Romsdalingene kan komme langt opp på tabellen dersom de får strammet opp forsvarsspillet. Men du kan ikke forvente å ta poeng når det blir så mange baklengsmål som det ble på de i dag. Fremover på banen syntes jeg de hadde mye å by på. De har både hurtige og skuddsterke spillere. June Andenæs på streken skapte en god del bryderi for oss, sa Alstad.

Hun og lagvenninnene slet med å kvitte seg med det nyopprykkede eliteserielaget før sidebytte. I starten av annen omgang fikk mange av lagets skuddsterke spillere uttelling. I den samme perioden gjorde MHK-jentene mange personlige og tekniske feil. Det førte til en god del kontringsmuligheter som de visste å utnytte. Assistenttrener Pål Cappelen var skuffet over at de ikke klarte å komme i gang etter pause. Han konkluderte med at det ble for mange halvhjertede løp på begge halvdeler. Dermed fikk Byåsen gode arbeidsvilkår i en kamp som jevnet seg ut før vertskapet satte inn en sluttspurt.

Reiser heim

-Det var artig å være tilbake i Trondheim Spektrum. Spesielt moro var det at det kom nesten 3000 tilskuere og det var så mye kjentfolk. Jeg slet litt med å tilpasse meg de nye omgivelsene i Molde i starten. Men det har gått bedre og bedre og nå stortrives jeg. Det skal allikevel bli deilig med ei uke fri nå. Den skal jeg tilbringe hjemme på Frøya, sa Bekken som tror det kan bli mange artige kamper utover vinteren. Hun håper og tror laget overlever i eliteserien.

Den tidligere Frøya-spilleren ønsker å bidra til det. Det var muligheten for å få mer spilletid som fikk henne til å sende flyttelasset til rosenes by. Vera er ærlig på at hun i starten savnet venner og familie og at hun i perioder hadde heimlengsel. Den har for lengst sluppet taket. Hun har som nevnt funnet seg til rette i kystbyen som i mange år har hatt et veldig bra fotballag. Nå er de også i ferd med å få frem et bra håndballag som har bra publikumstekke. Det har vært mellom 700 og 1000 tilskuere på lagets hjemmekamper.

Vera forteller til lokalavisa at hun merker at det er stor håndballinteresse i byen. 1995-modellen synes det er artig at de jevnt over trekker flere tilskuere enn Byåsen som holder til i en by som er nesten ti ganger så stor som Trondheim. Molde Håndballklubb har hentet inn en profilert og dyktig trener fra utlandet. Han har vært med og løftet det unge laget som har gjort livet surt for mange toppklubber i høst. Det skal også Vera ha sin del av æren for ettersom hun blir viktigere og viktigere for det ferske eliteserielaget.