Mannen som i helga truet sin eks på Hitra, blir trolig framstilt for varetektsfengsling.

- Det ligger an til at han blir framstilt for varetektsfengsling. Det er oppnevnt forsvarer, sier krimvaktleder Are Løw-Owesen ved Sentrum politistasjon til adressa.no.

Han opplyser at dette er en sak som har pågått over lengre tid. Mannen, som er i 40-årene, har tidligere fått besøksforbud. Etter pågripelsen natt til mandag, ble mannen siktet for trusler.

- Det er et brudd på besøksforbudet, og jeg regner med at siktelsen vil bli utvidet, sier Løw-Owesen.

Fanget truslene på kamera

I går skrev lokalavisa Hitra-Frøya at politiet søndag kveld fikk melding fra en kvinne på Hitra som følte seg truet av sin eks. Truslene skal ha foregått over tid, og kvinnen hadde klart å fange noen av truslene på kamera.

- En patrulje fikk se en video som hun hadde tatt opp med kamera montert i bilen. Kameraene viste både foran og bak, og mannen kjørte blant annet opp på siden av kvinnen. For patruljen så det ut som han rettet et våpen mot kjøretøyet, sa operasjonsleder Tore Kyllo.

Ble funnet våpen på stedet

På bakgrunn av dette ble det besluttet at mannen skulle pågripes. Bevæpning ble beordret, og patruljer fra Trondheim og Orkanger ble sendt til Hitra for å bistå de lokale styrkene.

Vedkommende ble pågrepet uten dramatikk i løpet av natta. Det er funnet våpen på stedet, men det er uklart om dette våpenet er brukt til å fremme trusler, eller om det er brukt en våpenlignende gjenstand. Det vil ifølge operasjonslederen bli opp til videre etterforskning å klarlegge.