Når det første refrenget spilles igang til helga, har mange jobbet hardt og lenge for å få alt  klappet og klart til Frøyafestivalen. Flere typer telt, den store scenen, den lille scenen, benker, bord, toalettvogner, lysrigger, mat, drikke, høyttalere, el-skap, kabler ... alt skal være på plass i tide og være riktig sammenkoplet.

- Det er 10-12 semitrailere med utstyr som kommer i disse dagene. Bare PA (store lydanlegg, red.anm.) og lys er tre semitrailere, forklarer festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

Egne band-lastebiler i tillegg

I tillegg til dette kommer alle de store bandene med egne lastebiler og semitrailere med utstyr som skal inn på scenen og ut av scenen, samtidig med at et nytt band skal rigge for sin konsert... Det er festivalens samarbeidspartner Aqualine som styrer logistikken rundt transporten, mens Daniel Johansen har ansvaret for organisering av arbeidet på festivalområdet, både nå i forkant og mens alle vi andre kan feste og delta på konsertene.

- I går holdt vi på med lillescenen i storteltet. Der skal vi nå ha opp lysrigg og få opp tepper, slik at den blir helt ferdig. Torsdag kommer storscenen og vi skal begynne med den. Så nå går det slag i slag, forteller Johansen til lokalavisa Hitra-Frøya. Vi tok sjansen på å ringe ham tidlig en morgen i ferien, men unge Johansen bedyrer at han ikke ble vekket. Her må man tidlig opp for å rekke over dagens gjøremål, som blant annet er å kjøre til byen for å hente mer utstyr.

Større scene-produksjon enn noengang

- Produksjonene på scenen blir mye større enn tidligere år. Vi skal ha inn Karpe Diem, Di Derre, Queen Machine... Seeger Session band skal ha 15 mann på scenen... Vi har mye større podier, mye større bakgrunnsskjermer, det skal jobbe enda mer effektivt enn noengang før, sier Stenhaug.

Daniel Johansen er klar på å ta utfordringen. Få dager før alt skal være klappet og klart, føler han kontroll.

Skulle hatt litt mer bære-hjelp

- Det er mengder med utstyr som skal inn og ut. Ja, jeg føler at vi har kontrollen med det som skal opp. Det eneste er at jeg har litt manko med folk. Jeg skulle hatt to-tre personer ekstra som kunne hjulpet med litt tunge løft nå i innspurten, sier Johansen og håper disse kan melde seg.

- Det går fort i svingene når vi først er igang. Nå skal vi hjelpe Trondheim Lyd med å få opp storscenen på torsdag, og så skal vi ha folk til å hjelpe bandene med utstyr inn og ut. Bandene kommer jo med egne instrumenter, noen også med både lys og mye forskjellig, forteller han.