Nå inviterer de til et foredrag forbeholdt unge voksne i alderen 17 til 30 år, førstkommende onsdag 6. oktober, i Klubben grendahus.

Foredraget er et resultat av pengene som kom inn til ØYA-prosjektet i forbindelse begravelsen til Hans-Magnus Kvalvær i vår. 21-åringen tok sitt eget liv.

Til Klubben kommer Oddvar Vignes for å fortelle. Han var den morsomme i gjengen. Han med de gode kommentarene, som hadde prøvd å ta sitt eget liv. Familie og venner var i sjokk, hvordan kunne det hende?

- Løft stemmen din og vær med å påvirke

Etter foredraget med Vignes blir det en workshop. - Vi tror vi vet hva folk står i og hvorfor det er vanskelig å være ung voksen på Frøya, men de som har fasiten det er målgruppa selv. Derfor oppfordrer vi så mange som mulig til å delta på onsdag. Løft stemmen din og vær med å påvirke, sier Kristiansen og Espnes Ohren.

De understreker samtidig at det ikke kommer til å bli ei trist og dyster samling, og at de som bare vil lytte og ikke si noe høyt, skal få slippe det. - Vi er sikre på at det finnes mange gode tanker og ideer blant unge voksne til hva vi kan gjøre annerledes og bedre på Frøya. Vi må finne ut hva som skal til for at færre tar den samme avgjørelsen som Hans-Magnus gjorde, sier Kristiansen og Espnes Ohren.

- Det er viktig å ta vare på de som fortsatt er igjen

5. april i år tok Hans-Magnus Kvalvær (21) sitt eget liv. I et større intervju med lokalavisa, forteller mor Inger-Lise Espnes hvordan de har prøvd å snu alt det vonde etter sønnens dødsfall til noe positivt.

- Det er viktig å ta vare på de som fortsatt er igjen, sier hun og forteller at foredraget er et resultat av pengene som kom inn til ØYA-prosjektet i forbindelse med sønnens begravelse.

Til nå er det cirka 50 unge voksne som har meldt seg på, og fortsatt er det plass til flere, sier ØYA-koordinator Espnes Ohren.