Da han var ti år gammel fikk Terje Knudsen sitt første akvarium. Allerede da ble han frelst. Siden 2008 har han drevet Terjes Tropefisk på den lille plassen Forsnes på Sørvest-Hitra.

- Måtte bygge hus rundt akvariene [M]

- Jeg fikk realisert drømmen min med å bygge dette akvariet, peker han på en enorme tanken i bakgrunnen som rommer et sted mellom 18-20.000 liter. Her svømmer alskens fisk blant et rikt planteliv fra Sør-Amerika.

- Den er nok en av de største privateide akvariene i Norge. Da jeg begynte å få noen litt mindre akvarier også, måtte jeg få satt opp dette drivhuset. Det var rett og slett ikke plass hjemme lengre.

Nøyaktig hvor mange fisk han har, er Knudsen litt usikker på.

- Det er mer enn fire i hvertfall, humrer fiskeentusiasten.

Totalforbud

Hovedsakelig er Terjes tropefisk fremdeles en hobby for Knudsen. Selv om han selger noen tropefisker gjennom oppdrett til interesserte og hjelper de som behøver hjelp med akvarier.

Han har også sikret seg den utryddingstruede arten Sebra pleco.

- I Brazil er det nå et totaltforbud mot å eksportere den. Men samtidig skal det bygges en demning ved delen av Amazonaselva hvor de er. Dermed er det opp til akvarister å redde dem.

- Hva tenker du om at hobbyen din kan være med å redde en art som holder på å dø ut?

- Det er selvsagt fantastisk dersom jeg kan være med å redde en utrydingstruet art. Vi får håpe at det blir noen flere av dem om noen år.