I sommer skal Frøya ILs turngruppe igjen arrangere nytt turnstevne, 13 år siden forrige gang.

- Og dette turnstevnet, det skal bli det beste i kretsens historie, sier en av arrangørene, Siw Aina Strømøy. Det kommer deltakere fra hele Sør-Trøndelag til turnstevnet som holdes på Frøya den første helga i juni. Deltakerne er i aldersgruppen 1.-7. klasse.

- Vi venter oss rundt tusen tilreisende, så dette blir et av de største sportsarrangementene holdt på Frøya, sier Strømøy.

Leve opp til forventningene

Da Frøya arrangerte turnstevne sist, i 2002, klaffet alt.

[M1]

- Det turnstevnet snakkes det varmt om enda i kretsen, forteller Siw Aina og legger til at det i tillegg var knallvær. Siw Aina sier de krysser fingrene for nok en knallsommer i år. I tillegg skal arrangørene prøve å gjøre dette turnstevnet enda litt bedre en forrige gang.

- Vi må leve opp til stevnet i 2002 og enda litt til for vi vil at turnstevnet på Frøya i 2015 også skal snakkes om i ettertid.

Det beste turnstevnet

For å bli det beste turnstevnet i kretsens historie, må de ta tak i smådetaljene og gjøre det lille ekstra.

- Maten skal være skikkelig god, vi skal ikke bare servere gryterett. Skiltene på dørene skal ikke bare være navn på en papirlapp, selv de skal gjøres ekstra flid med. Vi skal også henge opp bilder på veggene fra turnlagets historie, sier hun.

- Skal turnstevnet på Frøya 2015 bli det beste, trenger vi i første omgang frivillige. I 2002 var det 200 frivillige i sving og det trenger vi denne gangen også, minst. Det var mange aktive, innovative og flinke frivillige som tok i et tak sist og som vi håper vil stå på lista i år også. Her trengs det frivillige i alle aldre, sier Strømøy.

- Vi trenger frivillige parkeringsvakter, frivillige til matlaging, til å sitte på stevnekontoret eller være nattevakter. Ja egentlig innen alt mulig.

Gry Reppe har hovedansvaret for de frivillige.

- Det går an å ta kontakt med Gry eller Tina Hammer hvis man vil være frivillig. Ellers så går det an å sende oss melding via turngruppa si Facebookside, sier Strømøy.

- Dette er i aller høyeste grad et Hitra-stevne også.  Vi føler at turngruppa hører begge øyene til og ønsker gjerne hitterværinger med på laget, både som frivillige, sponsorer og som publikum når den tid kommer, sier Strømøy.

[M2]

Gjør planleggingen til en lek

Planleggingen er kommet godt i gang, - vi er kommet ned på detaljenivå på enkelte ting, ler Siw Aina.

- Et tyvetalls personer sitter i gruppas arrangementskomite med ulike ansvarsområder, forteller hun. I tillegg er vi så heldige og har med oss Ragnhild Ervik som rådgiver. Hun gjør planleggingen til en leik. De har også en perm full av notater fra turnstevnet i 2002. Permen er full av detaljer rundt det som fungerte og ikke, i tillegg til hva som kunne vært gjort annerledes. Sånn sett gjør det jobben vår litt enklere, sier Siw Aina.

Mer enn et vanlig turnstevne

Deltakerne kommer til Frøya, fredag den 5.juni.  På lørdag blir det defilering, litt aktiviteter og gjennomkjøring av program, før det på søndag 7.juni er duket for oppvisninger.

Arrangørene ønsker at arrangementet skal være mer enn et vanlig turnstevne og sist gang var både svømmehallen og kinoen populære tilbud.

- Vi har flere planer i lufta nå også forsikrer Strømøy - det skal bli liv og røre på Frøya turnhelga, for på Frøya og Hitra kan vi det å arrangere, avslutter Siw Aina Strømøy entusiastisk.

Siw Aina Strømøy.