I sommermånedene bruker det erfaringsmessig å bli lite organisert aktivitet på barn i skolealder. Dette har hovedkoordinator Fysak Hitra valgt å gjøre noe med, og i forrige uke arrangerte de for andre gang en innholdsrik aktivitetsuke for barn i mellom åtte og tolv år.

- Denne uken har vi vært på sykkeltur, vi har spilt tennis, badet i Aurn og drevet med friidrett, forteller de deltakende barna ivrig.

Og de konstaterer fornøyd;

- Det har vært ei kjempeartig uke!

Varierte aktiviteter

Opp til 14 barn har deltatt på aktivitetsuka i sommer, forteller fysioterapeut Sara Baglo Lund.

- Det er et antall vi er godt fornøyd med. Noen av barna har vært med enkelte dager, andre har deltatt på alle fem.

Hun legger til at dette er et lavterskel-tilbud hvor det kun betales en symbolsk sum for barna å delta.

- Barna får prøvd ut ulike idretter, det fokuseres blant annet på samhold og de blir kjent med nye barn.

I tillegg til de nevnte aktivitene, har også barna under aktivitetsuka drevet med turn, ulike leiker og kanopadling. De har hatt ulike turposter i området Torvhatten, vært på utflukt til Sandvatnet på Strøm, og prøvd fiskelykken.

- Alle barna har vært engasjerte og lydhøre noe som gjør at dagene flyter godt. Det har vært ei fantastisk fin uke. En tilleggsfaktor har vært det flotte været, smiler Baglo Lund.

Hun retter en takk til Lerøy for at de fikk omvisning ute på et anlegg en av disse dagene, og en takk til de eksterne personene som har vært involvert i å vise barna ulike idrettsgrener.

Skal fortsette tilbudet

Fysaks aktivitetsuke ble arrangert for første gang og med stor suksess i fjor, og dermed utvidet de tilbudet til å vare i fem dager i år.

- Vi og ungene er godt fornøyde med årets aktivitetsuke. Så dette blir vi nok å gjenta til neste sommer igjen, konstaterer Sara Baglo Lund før hun blåser i gang storball-kampen i Hitra idrettspark.