Et større område mellom Skarsvågen og Frøya flyplass ved Flatval ble tirsdag kveld svidd av i en lyngbrann. Brannmannskapene kjempet til å begynne med mot flammene, som beveget seg i flere retninger i den relativt kraftige vinden.

Politiet meldte ved 22.30-tida at det foreløpig ikke var fare for bebyggelsen. Men brannmeldingen skapte for mange assosiasjoner til storbrannen på Frøya for et drøyt år tilbake. Halvannen time etter at brannen ble meldt, varsler brannvesenet at de har kontroll på flammene. Natt til onsdag holdt brannvesenet vakt på stedet.

Stengte fylkesvei

- Brannen er så godt som slukket. De som er på stedet jobber med etterslukking og påføring av vann, sier vaktleder Frank Indergård ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag i 00.30-tiden.

Brannårsaken er foreløpig ukjent. Fylkesvei 716 var stengt i forbindelse med brannen, men ble åpnet igjen cirka et kvarter over midnatt.

Hitra-Frøyas reporter på stedet sa tirsdag kveld at det brant godt i området. Det var stor røykutvikling, og relativt sterk vind i området. Det var ikke fare for bebyggelse, deriblant hyttene i området, ifølge politiet.

Det brenner tirsdag kveld mellom Skarsvågen og Frøya flyplass ved Flatval.

Kai Andor Bremnes i Frøya brannvesen opplyste at brannen bevegde seg i retning av elva i Stutvassdalen, og at man håpet å stanse brannens utvikling i dette området.

Ukjent brannårsak

Lokalavisa har snakket med de første kom til stedet, som forteller at de har hørt en smell. Det er ikke klart om dette har noen sammenheng med brannen.

- Vi har ingen teori om hva som kan ha forårsaket brannen, sier politi på stedet til lokalavisa ved 23-tida.