Turistforeningens tilbud til barnefamilier vokser og er større og bedre enn noen gang. Søndag 6. september arrangeres Kom deg ut-dagen på Hitra og Frøya og 130 andre steder i landet, i følge en pressemelding fra Trondheim Turistforening.

- Vi er veldig glade for at så mange engasjerer seg for at barnefamilier skal ha et sosialt og hyggelig friluftstilbud. I løpet av de siste årene har vårt tilbud til barnefamilier, Barnas Turlag, vokst til over 200 på landsbasis. Interessen og økningen er formidabel, med hele 59 nye turlag siden 2013. Kom deg ut-dagen er det største arrangementet vi har, og gir en unik mulighet til å introdusere og inspirere enda flere til et enkelt og aktivt friluftsliv sier daglig leder i TT, Frode Støre Bergrem.

Turer på Frøya og Hitra

På Frøya kan man være med til Olberget. Her blir det familiearrangement midt på dagen og det legges opp til #nattinaturen med overnatting. Det er Barnas Turlag Frøya og Frøya Turlag som står bak dette.

https://komdegut.dnt.no/aktiviteter/vis/823242/

https://komdegut.dnt.no/aktiviteter/vis/824988/

På Hitra inviterer Hitra Turlag til fellestur til Hestnesfjellet.

https://komdegut.dnt.no/aktiviteter/vis/825007/

Norges største søndagstur

Turistforeningen ønsker med denne dagen å blåse liv i den enkle og gode søndagsturen for hele familien, og å gi flest mulig en smakebit på det beste man kan oppleve i naturen. Nærmere 40.000 deltakere er ventet til de lokale arrangementene. Bare i Sør-Trøndelag er det 17 ulike arrangementer denne dagen. Der gis det gode muligheter for å møte andre barnefamilier, leke, lære og teste ut nye aktiviteter.

- Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og håper opplevelsen kan bidra til en aktiv og god høst. Som et ledd i familiesatsingen gir vi i forbindelse med Kom-deg-ut-dagen også et spesialtilbud på det nye Familiemedlemskapet som ellers lanseres i januar 2016., forteller Bergrem

Friluftsliv trenger ikke å være komplisert, sier har entusiastisk; De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra -  og sammen.

FAKTA

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres to ganger i året over hele landet. Arrangementene finner du i hele Norge, fra Kristiansand i sør til Nordkapp i nord.