Hitra Miljøpartiet De Grønne inviterer alle interesserte og nysgjerrige til et såkalt jordseminar nå i helga. Fredag kveld var det politisk tankesmie og sosialt samvær.

- Lørdag er programmet fullpakket med inspirerende foredrag som vil passe for alle som trives med jord under neglene eller drømmer om det, er opptatt av mat, ernæring og helse for å nevne noe. Dette er absolutt en trend i tiden og et skritt nærmere en fornybar og resurssparende verden og ikke minst i forhold til å skape bevisste forbrukere og medmennesker, forteller partiet på sin Facebookside.

Jordseminaret arrangeres på Helgebostad på vest-Hitra.

Les flere detaljer om arrangementet på lokalavisas kulturkalender.

FN har erklært 2015 til jordsmonnets år.

- Vi ser en økt fokus på jordhelse, med alt det innebærer av forståelse for økosystemer som samspill luft, jord, mineraler, bakterier og insekter. Innad i plantemiljøer og permakultur snakkes det om at man dyrker jorden, ikke plantene. Vi er kjempeglade for å ha med oss denne dagen Hans Jakob Peters, økologisk agronom med et stort engasjement for mineraler og viktigheten av at både jorden og således plantene og vi har de mineralene vi trenger for å fungere optimalt, forteller partiet.

Også såkalt "plantenerd" Stephen Barstow kommer til seminaret i helga, samt Amy Ligtfoot og Per Johnson, som begge er bosatt på Helgebostad.

- De har kjøkkenhage og er ivrige sankere, både til lands og til vanns. Vi er veldig glade for at Amy vil komme og snakke om deres livsstil og sjøen som spiskammers, forteller Hitra Miljøpartiet De Grønne.