Fiske og turgåing står høyt opp på ønskelisten til turistene

Kystmuseet i Sør-Trøndelag har en oversikt over hvor mange turister som har vært innom turistkontoret, både i Fillan og på Sandstad. Høysesongen for turistene er fra 20. juni til 20. august.

- Vi har inntrykk av at flere har fått øynene opp for øyregionen, forteller Helene Ottestad, som er statistikkansvarlig ved Kystmuseet.

I høysesongen i fjor var det 1143 personer innom turistkontoret. I år lå tallet på 1506. Tallene fra turistkontoret viser en stadig jevn økning av turister, men en særlig sterk økning fra 2016 til 2017. Personene som henvender seg til turistkontoret ønsker tips til aktiviteter og overnattingsmuligheter.

- Den store hovedattraksjonen er fortsatt fiske, og særlig blant tyskere og østeuropeere, forteller Ottestad.

Foto: Hasse Lossius

Populært med Kjentmannsprøven

Det er stort sett naturen folk kommer til Hitra og Frøya for å oppleve. Turgåing er en populær aktivitet.

- Veldig mange kjøper Kjentmannsprøve-boka og turkartet, forteller Ottestad.

Er det en tur turistene skal prioritere på Hitra anbefaler Ottestad Ulvøystien. Det er en kyststi som er ganske spesiell for Hitra, og Ottestad forteller at turistene som har gått stien er veldig begeistret. Men det er ikke bare naturen turistene setter pris på. Øyregionen har et rikt kulturliv med festivaler og spel.

- Festivalene og Maren-spelet kan nok være et trekkplaster for mange, sier Ottestad.

Flere egne arrangementer

Mange av henvendelsene til turistkontoret har vært knyttet til Maren-spelet som ble satt opp tidlig i august. Kystmuseet har selv hatt flere arrangementer denne sommeren. Hver uke i hele sommer har det vært mulighet for å melde seg på en omvisning på et oppdrettsanlegg. Der får de påmeldte et unikt innblikk i moderne, norsk havbrukshistorie.

Flere enn i fjor har vært med oss ut på anlegg, forteller Ottestad.

Det har vært tre oppsetninger av miniteateret ”I levende livet” i kjelleren på Kystmuseet og omvisninger i Kommandobunkeren på Hemnskjela.

- Vi håper å holde besøkstallene oppe framover, sier Ottestad.