Det unge paret som mistet båten de skulle reise til Sula med i går kveld, var ikke de første. Gang på gang har noen enten stått igjen på kaia når båten har gått, eller blitt med feil båt. I et tilfelle hadde et par fått ombord hund og katt, og nesten all bagasjen, da de oppdaget at bommen ble senket. I siste liten kom de seg ombord med det siste av bagasjen og kunne rerise til ferieplassen sammen med kjæledyrene sine.

Hustrig tur over havet

Fredag kveld var det en familie på fire som skulle til Bogøya, som ble akterutseilt, da de høflig ventet på at køen av reisende skulle rykke framover. Det de ikke var klar over, var at de mange som "bare sto der" ventet på båt nummer to, den som skulle til nordværene. Og plutselig så de ferga forsvinne ut av havna på Dyrøya.

For dem ble løsningen at et familiemedlem kom og hentet dem på egen båt, en tur ingen så fram til i det hustrige været. Familien ga da uttrykk for at de hadde ønsket at mannskapet på ferga hadde kommet på land og varslet om at båten til sør-værene var klar for avgang.

Misforståelse

Og allerede i går kveld skjedde det altså igjen. Aymara Lillebjerka og Ole-Martin Hagen hadde mistolket ruta, og trodd det var båt nummer to som skulle ta dem med til Sula. Men da de gikk ombord i Vetlefjord, fikk de beskjed om at det var ferga de skulle reist med, og den gikk for fem minutter siden.

- Det var utrolig kjedelig. Vi må ha misforstått ruta, og sto bakerst i den lange køen av reisende. Vi ville ikke trenge oss fram. Hadde bare noen kommet på land og sagt fra om hvilken båt vi skulle tatt! Da hadde vi kommet oss med til Sula, sier Ole-Martin, som hadde startet på jobb klokka fem om morgenen, og nå hadde sett fram til å ta kveld på Sula.

Kaotisk

Det er kanskje ikke så rart at det går litt i surr for de reisende. Når Frøyaferga kom fra øyrekka fredagskvelden og onsdagkvelden, slapp de på land biler og passasjerer fra sør-værene, før de som skulle reise motsatt vei, altså utover, kunne skynde seg ombord.

Så gikk bommen ned, og fergelemmen opp, og straks ferga hadde lagt fra land, la Vetlefjord til kai. Der hadde de gjenværende passasjerene, de som skulle nordover i øyrekka, fem minutter på seg til å få ombord seg selv og all bagasjen, før også denne båten satte kursen ut av havna.

Med andre ord er det rimelig kaotisk de få minuttene to båter kommer og går omtrent samtidig, og som sagt kjenner lokalavisa til mange eksempler på at passasjer har blitt med feil båt, eller ikke kommet med noen båt i det hele tatt.

Ordnet leilighet

Aymara og Ole-Martin var rimelig fortvilet da de sto igjen på fergeleiet på Dyrøya, og visste at neste båt først skulle gå langt utpå neste dag. Da kom to vakter dem til unnsetning. Øyvind "Jum-Jum" Johansen ringte rundt til alle han kjente som kanskje kunne skysse Aymara og Ole-Martin utover med egen båt, men mange telefoner senere måtte "Jum-Jum" innse at han ikke klarte å hjelpe dem.

PRØVDE: Øyvind "Jum-Jum" Johansen ringte forgjeves rundt i håp om å skaffe båtskyss til paret, men fant ingen som hadde mulighet.

Så tok daglig leder i Secvakt, Petter Vidar Vågsvær en sjefsavgjørelse.

- Hotellet var stengt, men jeg fikk ordnet det så de får ei leilighet der i natt. Secvakt Hitra Frøya betaler for de uheldige turistene, smiler Petter Vidar Vågsvær.

VELGJØRER: Petter Vidar Vågsvær i Secvakt Hitra Frøya syntes synd på paret som ikke kom seg med båten, og ordnet med overnatting til dem. Secvakt spanderte hotelloppholdet.

Snille hjelpere

Ole Marting Hagen og Aymara Lillebjerka er overveldet.

- Begge secvaktene ringte rundt for å hjelpe oss, også spanderte de hotellovernatting på oss. Jeg tror ikke det finnes snillere mennesker altså! Og en bomtur i et nydelig leilighetshotell på Sistranda har ikke ødelagt påska, for å si det sånn, sier en glad Aymara Lillebjerka.

Og i dag kommer de seg forhåpentligvis dit de skal; til Sula på påskeferie.