Sven Amund Fjeldvær sier til adressa.no at de stenger fabrikken i Hestvika i dag.

- Hovedfokuset for oss er å ta vare på de pårørende og de ansatte som er skadd. De to skadde er heldigvis under kyndig behandling på sykehus, sier Fjeldvær til avisen.

Begge ble skadet da de jobbet ved to ensilasjetanker på området til fabrikken torsdag formiddag. Tilstanden til den ene mannen på 44 år er kritisk etter at han ble meget alvorlig skadd. En mann i 20-årene er mindre alvorlig skadd. Tilstanden hans er stabil. Begge er innlagt på St.Olavs hospital.

- I dag har vi åpen kantine med eksperthjelp for den som vil snakke om det som skjedde i går. Vi tar godt vare på de ansatte – de kan snakke med eksperter, ledelsen og hverandre, sier Fjeldvær til adressa.no.

Tankene som eksploderte brukes til å oppbevare avfall etter laksen som bearbeides på fabrikken. Avfallet tilsettes maursyre som får det til å løse seg opp og konserverer det.

I følge politiførstebetjent Åsmund Vikan i Sør-Trøndelag politidistrikt kan maursyren ha vært en årsak til eksplosjonen.

-  Vi er ennå usikre på årsaken til ulykken, men maursyren kan danne en eksplosiv gass om den kommer i kontakt med oksygen. En av våre hypoteser er at en ytre påvirkning, som en gnist eller annen varme, kan ha utløst eksplosjonen, sier Vikan.